Ultima oră

Josh Earnest: „Putin a cerşit cu disperare o întrevedere cu Obama”

Earnest a sugerat că autoritățile ruse sunt foarte interesate de ședință, pentru că au făcut apel în mod repetat pentru o întâlnire a președintele rus cu Obama.

În același timp, secretarul de presă a caracterizat încercările autorităților ruse de a obţine această întâlnire drept … mai disperate.

„Președintele crede că, în prezent, întâlnirea personală cu Putin va fi utila pentru a promova interesele Statelor Unite”, – a explicat el.

Întâlnirea lui Putin cu Obama va avea loc luni, 28 septembrie, in paralel cu desfasurarea reuniunii Adunării Generale a ONU de la New York. Cei doi lideri s-au intalnit ultima oara cu aproape un an în urma.

Comentariile rușilor și americanilor cu privire la tema întâlnirii difera. Astfel, secretarul de presă al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat că problema cheie este situația din Siria și „dacă va exista timp” şi Ucraina.

Casa Alba a precizat însa că Obama intenționează să discute cu Putin în primul rând situația din Ucraina și punerea în aplicare a Acordului de la Minsk.
 
Sursa: Paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *