Timpul.md

Actualitate 23 Octombrie 2018 | 17:41

Jurnalist, despre Adunarea Națională a PDM: A fost o demonstrație de forță, iar Maia Sandu este conștientă de acest lucru

Declarațiile răutăcioase ale liderului PAS, Maia Sandu, despre pretinsul eșec al Adunării Naționale PDM pentru Moldova, desfășurată duminică în Capitală, este o dovadă de frustrare. De această părere este jurnalistul român Victor Nichituș, într-un articol publicat pe blogul său.

„Afirmația Maiei Sandu este o dovadă de frustrare – nici o manifestare de protest organizată în comun de opoziția extra-parlamentară, PAS/PPDA, nu a reușit să aducă în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău un număr atât de mare de cetățeni”, consideră Victor Nichituș.

În comparație cu PAS, PPDA și PLDM, care nu reușesc să adune decât câteva mii de oameni la manifestațiile lor politice, adunarea de amploare PDM a fost un exercițiu de forță și vigoare.

„Democrații moldoveni, cu puterile proprii, au reușit să adune în Chișinău 100 de mii de oameni, membri ori simpatizanți ai Partidului Democrat. O acțiune care vorbește de resursele organizatorice pe care le are această formațiune politică. A fost o demonstrație de forță, iar Maia Sandu este conștientă de acest lucru”, scrie jurnalistul citat.
Nichituș constată și faptul că Maia Sandu și Andrei Năstase nu au înțeles că Moldova înseamnă nu doar Chișinăul, ci întreaga țară.

„Frustrările opoziției extra-parlamentare sunt egoiste. Liderii acesteia, Maia Sandu și Andrei Năstase, au înțeles că politica Pro-Moldova nu se referă la geopolitică. Că politica Pro-Moldova se referă la patriotism și la faptul că Moldova nu înseamnă doar Chișinăul, locul în care cei doi politicieni s-au obișnuit să facă politică”, conchide Nichituș.

Sursa: hotnews.md
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus