Timpul.md

Actualitate 7 Mai 2019 | 14:36

Jurnalist unionist, despre Năstase: acest aventurier politic îl poate înlocui în Basarabia pe Dodon, marionetă a lui Putin

Liderul PPDA, Andrei Năstase, îl poate înlocui pe șeful informal al socialiștilor, Igor Dodon, în calitate de marionetă al lui Putin în Basarabia. De această părere este jurnalistul unionist Vasile Grozavu. Acesta a trecut în revistă principalele acțiuni ale lui Năstase din ultima perioadă, care îl fac eligibil penrtru Kremlin. 

”Faptul ca Năstase, prietenul lui Orban și al lui Iohannis, s-a bucurat că în parlamentul de la Chișinău nu au trecut unioniștii, că a protestat in fața ambasadei României din R.M., că a spus că Unirea este o tâmpenie, constituie o dovadă în plus că acest aventurier politic îl poate înlocui în Basarabia pe Dodon, marionetă a lui Putin”, a scris Grozavu pe blogul său.

Jurnalistul se întreabă și care este scopul vizitei lui Năstase la Moscova.

”Aflăm că el este intenționat să călătorească la Moscova. Care ar fi scopul lui? Evident, el vrea să convingă autoritățile de la Kremlin că planul lui de răfuială politică cu președintele PD, Vlad Plahotniuc, îi poate aduce dividende politice nesperate dictatorului care vrea să reinstaureze Uniunea Sovietică în mod democratic, prin alegeri. Așa ca în Crimeea și Transnistria”, ironizează Grozavu. Mai mult, jurnalistul atrage atenția că favorurile din partea lui Putin, de care avea parte până acum Dodon, sunt transferate către Năstase.

”Remarcați momentul. De vreme ce Putin nu l-a invitat pe Dodon la parada militară din Piața Roșie, acolo se va deplasa Năstase. Evident, nu va sta alături de Putin, nu va fi invitat la banchetul oferit cu ocazia zilei victoriei”, scoate în evidență jurnalistul.

Acesta le răspunde și eventualilor critici și afirmă că se va lăsa convins de bunele intenții ale liderilor PAS și PPDA doar dacă va vedea acțiuni concrete, nu demagogii de la ei.

”Dacă nu am dreptate, aș dori să citesc nu declarații demagogice de-ale lui Năstase și Sandu despre buna lor intenție de a elibera din captivitate R.M. Vreau să urmăresc la televiziunea țopilor, condusă de Butnaru-Cabernet, emisiuni de documentare a populației care mai este mințită cu istoria sovietică a celui de-al doilea război mondial, supranumit Marele Război pentru Apărarea Patriei. Vreau să aud cum acești doi lideri de paie condamnă pactul Molotov-Ribbentrop, în urma căruia România a cedat Basarabia”, a etalat lista de cerințe față de Sandu și Năstase autorul.

Cu toate acestea, el se declară sceptic și constată că, de fapt, șefii PAS și PPDA urmăresc un plan inițiat cu mult timp în urmă.

”Ei se vor face că nu văd copii de ruși îmbrăcați în uniforme ostășești sovietice, nu-și vor aminti că din Transnistria putea începe al treilea război mondial, declanșat de ruși. Vor trece sub tăcere ziua de 9 mai așa precum au evitat să participle la evenimentele organizate la Chișinău cu ocazia Centenarului. Toate aceste acțiuni ale celor din ACUM mă întăresc în convingerea că vom asista la o nouă pierdere a Basarabiei în urma înțelegerii dintre Putin-Dodon-Năstase care demult a aruncat batista pe țambal”, conchide Grozavu.
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus