Timpul.md

Actualitate 29 Septembrie 2016 | 16:10

Jurnaliștii au obținut corespondența separatiștilor din Donbas cu mentorii lor de la Kremlin

Militanții pro-rusi desfășoară o campanie de propagandă împotriva autorităților de la Kiev și a Occidentului, în baza indicațiilor sosite de la consultanții din Moscova. Informatia poate fi probata de jurnalistii de la Die Zeit și canalul de televiziune ZDF, care au intrat in posesia corespondenței dintre propagandistii separatistilor si cei de la centru, din Kremlin.

Scurgerea de informatii contine aproximativ 11 GB de fisiere si provine din sistemul informatic al „Ministerului Informațiilor” din asa-zisa Republica Populara Donetk.

Mentorii de la Moscova, care dirijeaza războiul de propagandă, se pare că sunt fie reprezentanți ai cercurilor apropiate de Kremlin, fie direct de la administrația lui Putin, care a negat întotdeauna orice fel de influență a Moscovei asupra separatistilor din Ucraina de Est.

Publicația germană susține că deține 41 de pagini scrise de consilierii ruși de la Moscova, continand detaliile strategiei după care mass-media controlata de militanții separatisti ar trebui să discrediteze autoritățile de la Kiev și să denunțe SUA „ca instigator al conflictului din Ucraina”.

În plus, mentorii de la Kremlin insista ca cei din ”teritoriu” să creeze grupuri puternice de comentatori, care sa fie angajati în postarea de comentarii pro-ruse în retelele sociale, mai ales pe Facebook. Activitatea acestor grupuri trebuie sa creeze impresia că opiniile exprimate reprezinta parerea majoritatii.

Din „dosarului de la Donetk” reiese că jurnaliștii critici trebuie să se aștepte la persecuții. De exemplu, militanții monitorizează regulat mass-media internaționala și alcatuiesc propriile liste negre – au fost inclusi, de exemplu, reporterii agențiiilor de știri Reuters și Associated Press.

Ambasada Rusiei de la Berlin nu a dorit sa comenteze informațiile aparute, precizeaza Die Zeit,. 

paginaderusia.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus