Timpul.md

Actualitate 6 Noiembrie 2015 | 11:34

Jurnaliștii străini despre noul protest Colectiv: Incendiul din club a mobilizat generaţia anilor '80

Protestul Colectiv, organizat miercuri în Capitală, după demisia premierului Victor Ponta, a fost urmărit de presa internaţională.

Astfel, într-un articol cu titlul „România: Proteste în ciuda demisiei lui Victor Ponta”, jurnaliştii BBC au scris că cel puţin 30.000 de manifestanţi cer alegeri anticipate şi reformă politică. „Protestatarii au spus că demisia lui Ponta este doar începutul reformei elitei politice”, au scris autorii, care au precizat că oamenii au ieşit în stradă şi în Cluj, Timişoara şi Constanţa.

De asemenea, Liberation a publicat un articol cu titlul „România, închisă din nou în haos”, în care jurnaliştii au scris că incendiul din clubul Colectiv a mobilizat generaţia anilor 1980. „Produs parţial al sistemului Ceauşescu, generaţia ocupă un loc aparte în populaţia română. Aceasta este generaţia luminată a României, care a văzut formarea democraţiei şi îşi aminteşte preţul ei”, au scris jurnaliştii, care au precizat că tinerii români sunt activi şi nu diferă foarte mult de tinerii din New York, Paris sau Berlin.

Tot astfel, jurnaliştii de la dw.com au scris că demisia premierului Victor Ponta nu a oprit oamenii să iasă pentru a doua oară în stradă. „Protestatarii s-au adunat din nou, miercuri seara, în Piaţa Universităţii, în centrul Bucureştiului, un loc tradiţional pentru manifestaţiile împotriva Guvernului. Oamenii cer alegeri anticipate”, au scris autorii, care au precizat că s-au desfăşurat manifestaţii şi în Cluj, Timişoara şi Constanţa.

Totodată, la canalul de televiziune Euronews, jurnaliştii au comentat că demisia surprinzătoare a premierului român Victor Ponta, după tragedia de săptămâna trecută de la clubul Colectiv din București, a redus foarte puțin furia protestatarilor din Capitala României.

sursa: romanialibera.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus