Actualitate

Kadîrov: Punem lumea „în patru labe” în caz de război nuclear împotriva Rusiei

„Avem un stat puternic, o putere nucleară. Chiar dacă țara noastră va fi complet distrusă, rachetele noastre nucleare vor fi lansate automat. Și vom întoarce lumea cu fundul în sus, o vom pune în patru labe”, a declarat controversatul lider al Ceceniei, regiune situată în Caucazul de Nord rus.

După ce declarațiile sale belicoase au fost auzite până în Rusia, Kadîrov a precizat sâmbătă pe contul său din aplicația Telegram că „nu sunt doar vorbe goale. Așa vom face. Suntem dispuși să ne dăm viața pentru patria noastră”.

El a mai spus că „Statele Unite nu sunt o țară atât de puternică încât să merite să fie luată în serios ca inamic”. Totodată, Kadîrov a acuzat SUA că duc „o politică împotriva Rusiei, împotriva liderilor” ruși și a amenințat să-și folosească armata împotriva dușmanilor Rusiei. „Am o armată bună, care poate ataca și se poate apăra. Vom vedea ce se va întâmpla”, a insistat liderul cecen.

Într-o discuție cu conducerea Ministerului de Interne cecen care a avut loc joi, Kadîrov a denunțat faptul că Occidentul vrea să distrugă identitatea poporului cecen și, pentru aceasta, a început „un război informațional și ideologic" împotriva republicii. Astfel a comentat Kadîrov informațiile care fac referire la persecuții, arestări ilegale, torturi și asasinate la adresa homosexualilor din Cecenia, dezvăluite pentru prima dată în aprilie într-un reportaj publicat de ziarul rus de opoziție Novaia Gazeta. 

Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *