Timpul.md

Actualitate 24 Februarie 2017 | 11:26

Kim Jong Nam a fost asasinat cu neurotoxina VX, cea mai toxică substanță din lume

Autorităţile malaeziene au anunţat vineri dimineaţă că atacatorii au utilizat neurotoxina VX pentru a-l asasina pe fratele vitreg al dictatorului Kim Jong-un, potrivit News.ro, scrie b1.ro, citat de MOLDPRES.

Această neurotoxină este inclusă pe lista armelor de distrugere în masă realizată de Naţiunile Unite, iar utilizarea ei este şi mai bizară avînd în vedere că Kim Jong Nam a fost asasinat pe aglomeratul aeroport internaţional din Kuala Lumpur, transmite Reuters.

Kim Jong Nam şi-a pierdut viaţa la începutul săptămînii trecute, după ce a fost atacat de două femei pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur. Acesta a decedat la doar cîteva minute după ce cele două femei, o indoneziană şi o vietnameză, i-au acoperit faţa cu o cîrpă îmbibată în neurotoxina VX.

Neurotoxina VX este cunoscută drept cea mai toxică substanţă din lume. Cele două femei care l-au atacat pe Kim Jong Nam şi-au spălat mîinile înainte de a părăsi aeroportul internaţional din Kuala Lumpur. Cel puţin una dintre suspecte a suferit ca urmare a expunerii la neurotoxină, vomitînd după arestare. 

Sursa: Moldpres

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus