Timpul.md

Ultima oră 11 Octombrie 2018 | 08:05

Kokorin şi Mamaev, „inamici publici" în Rusia! Carierele li se prăbuşesc, toţi îi pun la zid şi greul abia urmează: de la vedetele naţionalei, la deţinuţi celebri?

Aleksandr Kokorin (27 de ani) şi Pavel Mamaev (30 de ani) se confruntă cu mari probleme, după ce au avut proasta idee de a bate un funcţionar din Ministerul de Comerţ al Rusiei, la începutul acestei săptămâni. Cei doi fotbalişti sunt puşi la zid de oficialii echipelor de care aparţin, vor fi concediaţi de Zenit şi FK Krasnodar şi ar putea chiar să fie trimişi la închisoare pentru cinci ani.

Fotbaliştii cu 62 de meciuri în naţionala Rusiei (47 de selecţii strânse de Kokorin şi 15 de Mamaev) sunt, acum, etichetaţi drept huligani, iar liga de fotbal din Rusia nu s-a jucat cu cuvintele într-un comunicat oficial pe care l-a emis în această dimineaţă: "Liga Rusă este scandalizată de comportamentul celor doi şi condamnă modul huliganic în care au acţionat. Acest comportament nu umbreşte doar numele glorioase ale celor două cluburi, ci întreg fotbalul din ţara noastră. Cei responsabili trebuie pedepsiţi în cel mai aspru mod cu putinţă. Nu există loc pentru huligani în fotbal", susţin conducătorii ligii, completaţi de Igor Lebedev, un oficial al Federaţiei Ruse de Fotbal, care merge chiar mai departe: "Cred că autorităţile statului vor cataloga acţiunea lor ca fiind huliganism şi pedeapsa pentru asta este una destul de severă. Până la 5 ani de închisoare".

OUT de la echipele de club

Transformaţi din vedete în indezirabili în Rusia, Kokorin şi Mamaev au intrat într-un cerc al problemelor care nu se mai termină. Pentru că niciun club din Rusia nu poate accepta fapte precum cea comisă de cei doi luni dimineaţă într-o cafenea din Moscova, măsurile vin foarte repede şi sunt foarte dure pentru ambii sportivi. Primii care au reacţionat au fost cei de la Zenit: "Suntem foarte dezgustaţi şi indignaţi de tot ce s-a întâmplat ieri la Moscova cu Aleksandr Kokorin. Nu credem că este necesar să vorbim acum despre modul în care va fi sancţionat jucătorul. Pedeapsa va veni, dar în acest moment clubul şi toţi fanii nu simt decât un mare sentiment de mâhnire deoarece unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti ai ţării s-a comportat într-un mod dezgustător. Aşteptăm verdictul autorităţilor, dar din punct de vedere uman şi emoţional tot ce s-a întâmplat este foarte ruşinos", este comunicatul clublui.

Dacă fosta echipă a lui Mircea Lucescu s-a ferit să anunţe o decizie clară privind viitorul lui Kokorin, FK Krasnodar nu l-a iertat pe Mamaev. Contractul îi va fi reziliat, iar cariera sa va continua în altă ţară, dacă va scăpa de pedeapsa cu închisoarea: "Căutăm metode de a încheia contractul cu acest jucător. Din păcate, toate aceste înţelegeri sunt făcute în aşa fel încât sportivii profesionişti să fie protejaţi până la cel mai mic detalii. Vom face însă tot ce ne stă în putinţă ca să-l dăm afară".

Acum, situaţia creată de cei doi e dezbătută pe toate posturile TV din Rusia, iar ghinionul lui Kokorin şi Mamaev este că nu se află în centrul primului scandal. În 2016, chiar în timpul Campionatului European, cei doi au fost acuzaţi că au cheltuit 250.000 de euro doar pe şampanie într-un club din Monte Carlo şi, chiar dacă au negat, gestul lor a fost catalogat ruşinos chiar şi de către Vladimir Putin.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus