Timpul.md

Politică 14 Noiembrie 2016 | 11:54

Kremlinul și-a completat lista „idioților utili” cu câștigătorii alegerilor din Moldova și Bulgaria

Candidații pro-Kremlin au câștigat alegerile prezidențiale în cele două țări vecine României, Republica Moldova și Bulgaria, unde duminica au avut loc scrutine prezidentiale.

Astfel, Igor Dodon, candidatul socialist în alegerile prezidențiale din Republica Moldova a întrunit 52,4% din voturi după numărarea a 99,81% dintre procesele verbale, în timp ce candidata proeuropeană Maia Sandu – 47,6%.

Igor Dodon a acumulat 834.940 de voturi, în timp ce Maia Sandu a întrunit de 759.509, iar diferența între cei doi candidați era, dupa numararea a 99,81% din voturi, de numai 75.431 de voturi.

În Bulgaria, castigarea alegerilor de catre fostul șef al forțelor aeriene bulgare, candidatul socialist prorus Rumen Radev, deja a declanșat o criza politica, premierul bulgar Boiko Borisov anunțand că demisionează în urma rezultatului scrutinului prezidențial. Borisov a mai spus că este de părere că în Bulgaria ar trebui să fie organizate alegeri anticipate.

În amebele tari, candidatii socialisti au marșat foarte mult în campaniile electorale pe dezamăgirea alegătorilor față de performanțele scăzute ale guvernelor pro-europene în ceea ce privește lupta împotriva corupției. În Moldova, Igor Dodon a avut în plus avantajul votului minoritatilor etnice rusificate. De exemplu, în regiunea Gagauzia, Dodon a obtinut peste 90% din voturi.

Ambii prospat alesii presedinti pot fi trecuti în lista ”idiotilor utili” ai Kremlinului dupa ce au încuviințat actul de agresiune al Rusiei impotriva Ucrainei, în special anexarea de catre Moscova a peninsulei Crimeea.

Sursa: paginaderusia.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus