Economie

La Centrul “Moldexpo” au fost inaugurate trei expoziţii internaţionale specializate

Este vorba de Expoziţia de echipamente şi tehnologii pentru procesarea produselor alimentare FOOD TECHNOLOGY, ediţia a XXIII-a, Expoziţia de ambalaje, material, tehnologii şi utilaje pentru procesarea acestora – PACKAGING. DEPOT, ediţia a XXI-a, care se vor desfăşura pînă pe 28 mai şi Expoziţia de produse alimentare şi materii prime pentru fabricarea acestora FOOD & DRINKS, ediţia a XXIII-a, care va fi deschisă pînă pe 29 mai.

La cele trei evenimente participă circa 150 de companii din Republica Moldova, Belarus, Italia, Polonia, România, Ucraina, Franţa, Spania, Turcia, Germania şi Serbia.

Prezent la deschidere, Eduard Grama, ministru al Agriculturii şi Industriei Alimentare, a subliniat că, pe parcursul celor peste două decenii, expoziţia “FOOD & DRINKS” a căpătat o reputaţie binemeritată în rîndul producătorilor din industria alimentară. În fiecare an această expoziţie adună în mod tradiţional companii autohtone şi străine, care oferă produse alimentare şi băuturi de calitate. Oficialul a menţionat că respectiva manifestare expozițională este importantă pentru că promovează competitivitatea între întreprinderile din industria alimentară şi oferă participanţilor posibilitatea de a stabili relaţii de colaborare și de a comunica direct cu potenţiali clienţi şi parteneri de afaceri.

În cadrul expoziţiei, va fi organizat un Campionat Internaţional Gastronomic, la care, timp de trei zile, cei mai buni bucătari din R. Moldova, România, Ucraina, Rusia şi Cipru vor surprinde vizitatorii cu secretele bucătăriei naţionale.

În ceea ce priveşte FOOD TECHNOLOGY, potrivit organizatorilor, acesta este singurul eveniment expoziţional în Republica Moldova, dedicat tehnologiilor şi echipamentelor pentru industria alimentară. La fel, și PACKAGING. DEPOT este singura expoziţie desfăşurată în ţara noastră, la care sînt oferite ambalaje, materiale şi echipamente pentru producerea acestora.

Cele trei evenimente sînt organizate de Centrul Internaţional de Expoziţii “Moldexpo” cu susţinerea Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *