Actualitate

La drumul R-20 Orhei – Rezina nu se mai lucreaza

Reconstructia tronsonului de drum R-20 Orhei – Rezina, care a inceput la finele anului trecut, a fost stopata in legatura cu elaborarea unui nou proiect, a comunicat Andrei Cuculescu, seful Directiei investitii si dezvoltarea infrastructurii drumurilor din cadrul Ministerului Constructiilor si Dezvoltarii Teritoriului.

Trei milioane euro pentru reconstructia segmentului de drum, cu o lungime de 46 km, au fost alocate de catre compania Lafarge Ciment Moldova. In cadrul unei conferinte de presa, Frederic Aubet, directorul general al companiei a spus ca acum doua saptamani a cerut un raport privind executia lucrarilor, dar nu a primit nici un raspuns. „Potrivit contractului semnat cu Ministerul Constructiilor si Dezvoltarii Teritoriului, sponsorul este in drept sa ceara aceasta informatie ”, a precizat Aubet.

Potrivit lui Andrei Cuculescu, seful Directiei investitii si dezvoltarea infrastructurii drumurilor, stoparea lucrarilor a fost provocata de elaborarea unui nou proiect, ce prevede circulatia automobilelor grele. „In curand va avea loc selectarea companiei care va efectua lucrarile. Sectorul este destul de mare, speram sa le finisam in anul viitor”, a precizat Cuculescu. Frederic Aubet a spus ca in contractul semnat cu ministerul e stipulat ca fondurile alocate vor fi utilizate exclusiv pentru reabilitarea drumului. In caz de nerealizare a obligatiilor, fondurile pot fi returnate sponsorului. „Sunt optimist si cred ca drumul va fi reconstruit, pentru securitatea oamenilor si a localitatilor din regiune, dar si pentru a avea o infrastructura buna”, a conchis el.

In anul 2008 volumul sponsorizarilor companiei Lafarge Ciment Moldova in programe sociale a constituit circa 13 mln lei.

Info-Prim Neo

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *