Actualitate

La Hânceşti, TIMPUL a umplut sala

Veniţi din toate colţurile raionului, cititorii noştri, în primul rând, s-au arătat curioşi de reţeta profesionalismului ziarului TIMPUL, iar câţiva tineri liceeni au dorit să treacă chiar pe loc selecţia angajării la ziar. Gherasim Briceag, elev la Liceul „Mihail Sadoveanu”, a spus că este supărat pe toţi politicienii locali şi naţionali pentru că mint. De asemenea, îl enervează drumurile şi, respectiv, primarul care nu le repară. Viitorul ziarist însă a avut mari emoţii când redactorul şef-adjunct Gheorghe Budeanu l-a întrebat cine este ministrul Apărări. Tânărul n-a ştiut ce sa răspundă… Liceanul a trezit în mai multe rânduri zâmbetul celor prezenţi în sală, dar a demonstrat că are… curaj, lucru esenţial în ziaristică.

Maria Cibotaru, directoarea Liceului „Mihail Sadoveanu”, a menţionat că citeşte cu mare interes editorialele directorului TIMPUL, Constantin Tănase „mai ales că el poate să prezică unele lucruri”. „TIMPUL este unul din cele mai reuşite ziare pe care le avem noi la moment”, a opinat ea. Şi Lidia Bizniţchi, profesoară de matematică din Lăpuşna, s-a arătat încântată că vede pentru prima dată echipa ziarului pe viu. Ea a spus că este abonată la ziar din 2001 şi că-l citeşte „din scoarţă în scoarţă”. Cel mai mult îi plac editorialele dlui Tănase, care „răspund la mai multe întrebări ce mă frământă”. Pantelimon Gârleanu, directorul Şcolii din Buţeni, venit la întâlnire cu un grup de elevi, a ţinut să mulţumească echipei pentru munca pe care o face. El crede că TIMPUL trebuie să insereze în paginile sale mai multă istorie, pentru că mai multe generaţii au fost minţite în privinţa adevărului istoric. El a sugerat, de asemenea, să avem mai multe corespondenţe din raioane. Lidia Popa, profesoară la Liceul „Mihail Sadoveanu”, i-a răspuns, practic, la sugestie. „La TIMPUL poate scrie omul simplu. Şi eu am scris de două ori, atunci când m-a durut ceva. Nu am putut să tac şi am scris. Ziarul trebuie să reflecte problemele şi durerile noastre, să propună ceva ce ar face viaţa noastră mai bună”, a accentuat dna Popa. Iar Grigore Motrescu, profesor de limba română la Fundul Galbenei, a vrut să afle cum i se dau metaforele dlui Tănase…

Cititorii noştri ne-au mai întrebat de unde luăm subiectele, de ce am ales drept meserie ziaristica şi dacă nu avem regrete, dacă ziaristul are dreptul să exagereze şi când o poate face, câte materiale ale reporterilor ajung la coşul de gunoi etc.

Acţiunea de la Hânceşti a făcut parte din campania de promovare a ziarului, mai ales în contextul în care vineri, 29 octombrie, TIMPUL a anunţat o reducere substanţială – de 25% – la abonamentele pentru anul viitor „Este o reducere mare pentru o publicaţie, practic noi vă facem un cadou. Sper că anul aceasta Hânceştiul se va abona mult mai energic la cel mai bun ziar din Moldova”, a spus, la finalul întâlnirii, Constantin Tănase, directorul cotidianului TIMPUL.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *