Actualitate

La sud vor fi create centre de informare în afaceri

Raioanele beneficiare ale proiectului sunt: Basarabeasca, Cahul, Cantemir, Căușeni, Cimișlia, Ștefan Vodă, Leova și Taraclia. Aici urmează să fie elaborate profiluri investiționale și dezvoltat un portal de promovare a oportunităților investiționale.

Într-un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului se spune că activitățile proiectului vor consolida capacitățile furnizorilor de servicii de consultanță în afaceri din regiune pentru a oferi programe de instruire și servicii calitative pentru antreprenori. La fel, se așteaptă îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii, prin furnizarea unei formări de calitate și de servicii de consiliere, dar și creșterea capacității instituționale pentru promovarea investițiilor străine în economia regiunii.

Șeful Secției Proiecte din cadrul Delegației UE în Republica Moldova, Aneil Singh, a spus la lansare că proiectul este un bun exemplu de cooperare regională pentru susținerea sectorului privat, ce contribuie direct la atingerea obiectivului european de dezvoltare economică și crearea locurilor de muncă.

Președintele raionului Cimișlia, Iovu Bivol, a reiterat că această inițiativă constituie un pas important în dezvoltarea economică a regiunii Sud, inclusiv a raionului Cimișlia.

Proiectul „Poarta de Sud a Moldovei deschisă pentru Promovarea Afacerilor și Investițiilor” este finanțat de către UE în cadrul inițiativei „Primarii pentru creștere economică” și implementat de către Consiliul raional Cimișlia. Costul proiectului este de circa 336 de mii de euro, iar perioada de implementare este de 18 luni. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *