Timpul.md

Actualitate 11 Aprilie 2020 | 04:08

LACRIMI ȘI DURERE / Poliția regimului Dodon&Chicu a amendat cu 22500 de lei o pensionară ce are o pensie lunară de 1300 de lei (VIDEO)

Totul a pornit după ce un vecin a spus oamenilor legii că femeia ar fi încălcat regimul de izolare la domiciliu.

„Aveam oleacă de moare, înmuiam pâinea în moare și mâncam”, mărturisește, plângând, pensionara. „A venit un vecin de peste drum și i-au spus ce să-mi cumpere prin telefon și a venit și mi-a adus pachetul”, relatează femeia.

 


De aproape șase ani de zile, după decesul soțului, Alexandra Chiaburu locuiește singură într-un apartament din capitală. Copiii sunt stabiliți în Portugalia, de unde a revenit și ea la 14 martie 2020.

La 30 martie însă pe numele Alexandrei a fost întocmit un proces contravențional în baza art. 761 al Codului Contravențional. În document scrie că aceasta „a încălcat regimul de carantină, ieșind la magazin” la data de 24 martie 2020. Pensionara neagă însă și afirmă că ar fi ieșit din apartament o singură dată, când a dus gunoiul în scara blocului. Femeia crede că atunci, unul dintre vecini, cu care ar fi avut anterior un conflict, ar fi sesizat poliția.

„Mie deja mi-i indiferent, nu știu ce să fac. M-am gândit să mă omor, atâta mi-a rămas. Nu am mai mult nimic. Mai mult nu am nici o ieșire nimic. Eu nu am nici de pâine. Nu am nimic. Mă uit când la un balcon, când la altul. Mă gândesc cum mai repede să mă duc. Îmi gătesc hainele și încălțămintea și să mă duc. Dar la ce să trăiesc degeaba”, mărturisește, plângând în hohote, pensionara.

citește articoul integral pewww.zdg.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus