Actualitate

Legătura dintre migrene, dureri de cap şi schimbările de vreme

Potrivit unui studiu din 2017, presiunea barometrică şi schimbările climatice pot prezice şi severitatea durerilor de cap şi migrenelor. De exemplu, autorii studiului au notat că o scădere a presiunii barometrice duce la reducerea circulaţiei sangvine, care poate juca un rol important în nivelul durerii pe care o persoană o poate experimenta. Într-un alt studiu publicat în Journal of Headache Pain, cercetătorii au descoperit că 52% dintre participanţi (toţi cu migrene) au raportat o sensibilitate la temperatură. Tot în acest studiu s-a descoperit că persoanele sensibile la temperaturi erau mai predispuse să se confrunte cu migrene pe timpul iernii.

Alţi vinovaţi pentru apariţia migrenelor şi durerilor de cap sunt căldurile extreme sau frigul, schimbările presiunii atmosferice, umiditate crescută, aer uscat, razele puternice de soare, vântul puternic sau furtunile.

Să nu uităm că, de cele mai multe ori, durerile de cap şi migrenele vin la pachet cu simptome ca stări de vomă, sensibilitate la lumină, stări de oboseală su lipsa somnului.

Ce rol joacă alergiile sezoniere
Când vorbim de durerile de cap care coincid cu schimbările de vreme, putem aminti şi de alergiile sezoniere. ”Dacă durerile de cap sunt asociate cu nas înfundat, tuse, mâncărimi în gât, ochi umezi, sigur vorbim de un component alergic”, explică specialiştii.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *