Timpul.md

Moldova 6 Octombrie 2017 | 17:29

Legea prin care integrarea europeană va fi consfințită în Constituție va fi elaborată în decurs de 45 de zile. Grupul de lucru se întrunește de săptămâna viitoare

Parlamentul a votat în ședința de astăzi proiectul de hotărâre privind demararea procesului de modificare a Constituției și introducerea referinței la integrarea europeană a R. Moldovei.

Potrivit președintelui Parlamentului, Andrian Candu, timp de 45 de zile, grupul de lucru va elabora proiectul de lege, care va fi dezbătut apoi și votat în Legislativ.

În sfârşit, a fost aprobat acest proiect de hotărâre. E o etapă importantă privind apropierea de Uniunea Europeană. Singurul model prin care Republica Moldova poate să se dezvolte într-un ritm accelerat e modelul Uniunii Europene. Urmează în 45 de zile ca acest grup să elaboreze cu specialiștii în dreptul constituţional și politică externă şi apoi să fie iniţiat în Parlament, că ulterior să votăm acest proiect de lege, inclusiv și foștii colegi din coaliţie. Contăm foarte mult pe votul acestora, când va fi necesar să aprobăm acest proiect de lege”, a declarat Andrian Candu.

Grupul de lucru va fi format din deputați și experți în drept constitutional și reprezentanți ai Minsterului de Externe. Ședințele grupului vor începe săptămâna viitoare.

Proiectul de hotărâre privind formarea grupului de lucru a fost înregistrat în Parlament de către un grup de deputați ai fracțiunii parlamentare PDM, în frunte cu președintele Legislatiuvlui, Andrian Candu, iar inițiativa a fost lansată, în septembrie, de către liderul democraților, Vlad Plahotniuc.

Timpul.md
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus