Actualitate

Legea privind combaterea propagandei ruse, votată de Parlament. Urmează să fie aprobată de către Dodon

Scopul documentului este combaterea propagandei străine prin intermediul posturilor retransmise. Interdicţia se referă la programele informative, analitice şi militare. Cele distractive şi de agrement vor putea fi difuzate fără restricţii.

Proiectul vizează posturile TV retransmise de statele care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Acest act internaţional nu a fost ratificat până acum de Federaţia Rusă. Inițiativa nu prevede închiderea unor televiziuni, ci doar eliminarea programelor de propagandă.

În mare parte, proiectul de lege se referă la televiziunile din Rusia, deoarece această ţară nu a ratificat Convenția Europeană care stabileşte reguli comune de difuzare a informaţiilor.
"Proiectul are drept obiectiv lupta cu propaganda și manipularea din exteriorul țării, care poate aduce grave prejudicii securității informaționale a statului și cetățenilor săi.
Această inițiativă se referă strict la limitări ce țin de emisiunile informativ-analitice și nu va afecta în nici un fel retransmiterea pe teritoriul Republicii Moldova a programelor de divertisment sau a altor tipuri de programe ale posturilor de televiziune din afara țării care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră", se arată în comunicatul emis de PDM.
Proiectul PDM prevede sancţiuni de la 40.000 până la 70.000 de lei. În cazul abaterilor repetate, amenda se ridică la o 100.000 de lei, iar pedeapsa cea mai aspră, aplicată de CCA, va fi retragerea licenţei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *