Actualitate

Legea privind ratificarea tratatului dintre RM şi România pentru REGIMUL FRONTIEREI de stat a intrat în VIGOARE

Tratatul reglementează întreţinerea şi gestionarea comună a frontierei şi cooperarea între autorităţile de frontieră. În baza documentului, părţile semnatare se obligă să întreţină frontiera de stat într-o stare de marcare vizibilă şi să întreprindă măsurile necesare de prevenire a deteriorării, distrugerii sau înlocuirii ilegale a semnelor de frontieră.

Tratatul mai prevede că România şi RM vor constitui o Comisie mixtă pentru verificarea traseului frontierei de stat şi întreţinerea semnelor de frontieră. Comisia va efectua la fiecare cinci ani verificarea traseului frontierei de stat, prin măsurători şi alte lucrări de teren. Tratatul între RM şi România privind regimul frontierei de stat, colaborarea şi asistenţa mutuală în probleme de frontieră a fost semnat la Bucureşti, pe 8 noiembrie 2010.

Tot în numărul de astăzi al Monitorului Oficial au fost publicate hotărîrile Legislativului din 12 iulie privind demisia unor funcţionari de stat, printre care şi directorul ANRE Victor Parlicov.

Timpul.md (A.G.) via IPN 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *