Actualitate

“Lemonade”, de Ioanei Uricaru, ia premiul de regie la Sarajevo

După înmânarea premiului de către fotografa franceză Brigitte Lacombe, membră a juriului (juriu care a fost anul acesta prezidat de dublul laureat al Oscar-ului, regizorul iranian Asghar Farhadi), Ioana Uricaru a declarat că „acest premiu înseamnă mult pentru mine fiindcă e legat de un oraș pe care-l iubesc, la un festival care întruchipează forța vitală și spiritul de neînvins al acestui oraș. Inima mea a rămas la Sarajevo de acum nouă ani, când am deschis festivalul cu „Amintiri din Epoca de Aur”, și acum sunt fericită să aduc acasă Inima Orașului Sarajevo, pe care o împart cu echipa, cu producătorii și în primul rând, cu actorii“.

În România, „Lemonade“ va putea fi văzut în cinematografe începând cu 26 octombrie 2018, fiind distribuit de Voodoo Films.

„Lemonade“, primul film românesc turnat în America de Nord, e inspirat de un articol de presă şi spune povestea câtorva zile tensionate din viaţa Marei, o asistentă medicală plecată din România, care se vede nevoită să-și confrunte propria proiecţie despre visul american cu realitatea de pe teren.

Filmul, care a fost numit după premiera de la Berlin, un film dramatic cu accente de thriller, a atras mulți distribuitori din toată lumea, fiind achiziționat spre distribuție în Franţa, Statele Unite, Canada, China, Germania, Grecia, fosta Iugoslavie şi Israel.

Premiera sa americană a avut loc la prestigiosul Tribeca Film Festival, fondat de Robert de Niro, și a câștigat premiul pentru cel mai bun film la FEST New Directors/New Films Festival din Espinho, în Portugalia.

Filmul este selectat și urmează să fie prezentat în această toamnă la alte cinci festivaluri din Europa, America de Nord și Asia.

LEMONADE, 2018, 88 min., România-Canada-Germania-Suedia. Regia: Ioana Uricaru. Scenariul: Ioana Uricaru, Tatiana Ionascu. Producător Executiv: Tudor Reu. Scenografia: Sylvain Lemaitre. Montaj: Mircea Olteanu. Muzică : Olivier Alary. Costume: Jenn Pocobene și Dana Paparuz. Asistent regie: Michel Marrec. Script supervisor: Silvia Popescu. Production manager: Patricia Bergeron. Producător: Cristian Mungiu. Co-producători: Yanick Létourneau, Eike Goreczka, Christoph Kukula, Sean Wheelan, Tomas Eskilsson. Cu: Mălina Manovici, Dylan Scott Smith, Steve Bacic, Milan Hurduc, Ruxandra Maniu. Produs de Mobra Film, Peripheria, 42film, FilmGate, Film i Väst. Distribuit în România de Voodoo Films.
 
Sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *