Actualitate

Liberal-democratii si-a ridicat corturile din Piata

In dupa-amiaza zilei de joi, reprezentantii PLDM si-au ridicat corturile din Piata Marii Adunari Nationale, instalate miercuri pentru a picheta guvernul si a transmite mesajul formatiunii catre alegatori: „Voteaza fara frica! Verde pentru Moldova!”.
Astfel, PLDM s-a conformat hotararii Curtii Supreme de Justitie (CSJ) care miercuri, la cererea procurorului, a anulat decizia primariei Chisinau, care autorizase ca PLDM sa organizeze, trei zile la rand, o actiune non-stop.

Presedintele PLDM, Vlad Filat, a spus ca hotararea CSJ nu este in concordanta cu norma legala, motivele invocate fiind false si irelevante. „Este cert ca aceasta decizie are o puternica influenta politica. Insusi vicecomisarul Iacob Gumenita vorbea despre rezultatul deciziei finale, fiind convins ca instanta de judecata o va anula pe cea a primariei. Pe ultima suta de metri, aceasta guvernare nu intelege ca cetatenii RM au drepturi si libertati, inclusiv de a picheta guvernul. Actiunile noastre vor continua, ca sa transmitem cetatenilor acelasi mesaj – sa nu le fie frica, sa nu se lase intimidati, iar la 5 aprilie sa voteze fara frica pentru viitorul Moldovei”, a mai declarat Vlad Filat.

Miercuri, PLDM a instalat zece corturi si un panou distinct cu inscriptia: „Voteaza fara frica! Verde pentru Moldova!”. Actiunea n-a trecut fara incidente. In urma altercatiei dintre protestatari si politisti, au fost distruse cateva corturi.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *