Timpul.md

Ultima oră 11 Ianuarie 2011 | 15:54

Liderii AIE nu vor alianță cu Partidul Comunist

Liderii AIE sunt sceptici cu privire la crearea unei coaliții largi cu PCRM și spun că opțiunea partidelor din AIE este clară.

Mihai Ghimpu, liderul PL, a fost cel mai drastic, respingind categoric ideea unei coalitii largi. "PL nu accepta o coalitie larga impreuna cu comunistii. Eu nu vreau sa-mi asum guvernarea in stil comunist".

Ghimpu a calificat declaratia si conditiile puse de comunisti pentru a vota seful statului drept o dorinta a opozitiei de a fi vizibila. Vicepresedintele PLDM, Mihai Godea, a spus ca "partidul lui Voronin are dreptul sa-si doreasca, dar optiunea AIE e clara". Presedintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a calificat conditiile exprimate astazi de Vladimir Voronin drept "un punct de vedere al PCRM".

"Eu nu exclud ca PCRM poate vota seful statului pentru binele Patriei si fara anumite conditii", a spus Diacov. Democratul a adaugat ca Republica Moldova are deja o coalitie formata, in baza careia se va crea guvernul. Totodata, atit Dumitru Diacov, cit si Marian Lupu, au specificat ca va exista un dialog cu comunistii in privinta alegerii sefului statului, noteaza MOLDPRES.  

Sursa: Moldpres

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus