Actualitate

Liderii PAS şi PPDA nu vor ca cetăţenii să plătească impozite mai mici

“Aceasta este o lovitură pentru administrația publică locală. În general, autonomia locală degradează tot mai mult, iar Moldova a devenit un stat excesiv centralizat. De fapt, regimul autoritar nici nu poate fi altfel”, a declarat vicepreşedintele PPDA, Alexandru Slusari, pentru Ziarul Naţional.

De aceeaşi părere este şi liderul PAS, Maia Sandu.

„Sub retorica falsă a unor reforme de ordin fiscal se ascunde o banală spălare de bani şi legalizare a banului furat de la popor”, a spus Maia Sandu, citată de aceeaşi publicaţie.

Amintim că pachetul de legi prevede reducerea impozitului pe venit pentru persoane fizice, de la 18 la sută la 12 la sută, reducerea contribuției angajatorului la Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat, dublarea scutirii personale, de la 11 280 de lei la 24 000 de lei, precum şi intenția de a aduce banii din economia tenebră în economia reală, prin declararea voluntară a bunurilor nedeclarate. Acest lucru înseamnă că angajații cu salarii mai mici de 3500 de lei nu vor mai plăti impozit pe venit și le vor rămâne mai mulți bani din retribuția muncii.

Sursa: today.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *