Actualitate

Liderii principalelor instituţii UE cer începerea discuţiilor de aderare pentru Macedonia de Nord şi Albania

Într-o scrisoare prezentată de preşedintele în funcţie al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi de succesoarea acestuia, Ursula von der Leyen, cât şi de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk şi preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, liderii principalelor instituţii europene afirmă că cele două state au îndeplinit condiţiile impuse.

Aceştia au declarat că Uniunea Europeană este pusă în faţa unei "alegeri strategice. Dacă UE va decide sau nu să deschidă discuţiile de aderare reprezintă un test al abilităţii Uniunii de a îşi respecta promisiunile".

"Macedonia de Nord şi Albania au făcut ceea ce le-am cerut. Îndeplinirea condiţiilor a cerut un efort imens din partea cetăţenilor săi, pentru care perspectiva europeană a reprezentat o sursă extraordinară de motivaţie şi determinare", se arată în scrisoare.

"Suntem de părere că acum este timpul pentru a deschide discuţiile de aderare cu ambele ţări", concluzionează liderii.
Dezbaterea privind deschiderea discuţiilor de aderare ale celor două ţări este aşteptată să se afle pe agenda reuniunii Consiliului Afaceri Generale, care va avea loc la data de 15 octombrie.

radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *