Timpul.md

Istorie 2 Septembrie 2020 | 04:23

Liderul separatiștilor transnistreni, Krasnoseliski: SOLDATUL RUS a oprit în 1992 agresiunea militară a R. Moldova

Vadim Krasnoseliski mulțumește Federației Ruse pentru ajutorul și sprijinul acordat regiunii transnistrene pe parcursul a 25 de ani. Declarația a fost făcută azi cu ocazia așa-numitei „zilei de independență” a „republicii moldovenești nistrene” la Tiraspol, unde s-a desfășurat și o paradă militară, scrie deschide.md .

Krasnoseliski a venit cu un mesaj de mulțumire pentru „apărătorii republicii”, dar și a Federației Ruse.

„O armată instruită și eficientă este un factor de descurajare pentru capetele încinse din țările vecine… Vreau să aduc cuvinte de recunoștință Rusiei pentru ajutorul și sprijinul pe care îl acordă republicii noastre această măreață țară. Anume soldatul rus, în anul 1992, a oprit agresiunea militară a Moldovei și păstrează pacea pe pământul nostru timp de 25 de ani”, a declarat el în fața mulțimii.

Liderul separatist a menționat că Transnistria nu a renunțat la ideea sa de a deveni un stat independent cu ulterioara aderare la Federația Rusă.

„Consider că toate dificultățile doar au întărit caracterul nostru. Recunoașterea internațională a republicii moldovenești nistrene va avea loc”, a spus Krasnoseliski.

În acest context, liderul de la Tiraspol a declarat că „recunoașterea Transnistriei este un subiect tehnic, și conducerea autoproclamatei republici va face tot posibilul ca transnistrenii să locuiască într-un stat recunoscut și independent”.

„Avem pentru aceasta toate pârghiile, trebuie doar să lucrăm și să mergem înainte”, a punctat Krasnoselski. 

02.09.2017

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus