Timpul.md

Actualitate 14 Noiembrie 2019 | 13:49

Lilian Carp, îndemn pentru Ion Chicu: Nu modificați curricula școlară, lăsați istoria în pace

 

Deputatul Lilian Carp îl îndeamnă pe candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Ion Chicu, să nu admită întervenții în curricula școlară, în special în istorie. Declarația a fost făcută în cadrul ședinței de astăzia Parlamentului, în contextul în care, anterior, Dodon a declarat că va închide Muzeul Ocupației Sovietice din Chișinău.

„Am o rugăminte către dvs. Eu îi cunosc pe câțiva pe cei care fac parte din garnitura guvernului. Să nu admiteți la educație intervenții în ceea ce privește curricula școlară, pentru că știu că domnul (n.r. Dodon) își dorește modificarea curriculei, și să lăsați vă rog istoria în pace, este cel mai important lucru. Să lăsați cu adevărat ceea ce este in memorie, suferința acestui popor, măcar în muzee, dacă altfel nu va fi posibil”, a declarat Lilian Carp.

Totodată, deputatul s-a întrebat cum a înaintat Dodon un cetățean român la funcția de prim-ministru, știind că Chicu deține cetățenia română și l-a întrebat dacă acesta va admite închiderea Muzeului Ocupației Sovietice și acțiunile românofobe ale lui Dodon și în activitatea Guvernului pe care îl va conduce.

La rândul său Chicu a declarat că „are o altă atitudine față de președintele țării, iar eticheta de românofob pentru Dodon nu este corectă”. Acesta a mai adăugat că „acțiunile numite de deputatul Carp sunt destructive”.

https://deschide.md/ 
 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus