IT&C

Liliana Vitu este noua sefa a Departamentului Actualitati de la Moldova 1

Jurnalista Liliana Vitu-Esanu a fost desemnata in calitate de nou director al Departamentului Actualitati al postului public de televiziune „Moldova 1”.

Pentru candidatura ei au votat noua dintre cei 12 membri ai unei comisii a Companiei Publice „Teleradio-Moldova” (TRM).

La functia de director al Departamentului Actualitati al TV „Moldova 1” au concurat alte trei persoane. Este vorba de Dina Clapco, fost producator la „Jurnal TV”, Daniel Lachi, coordonator al redactiei stiri al TV „Colorit” si Larisa Manole, ofiter de presa al PLDM.

Concursul pentru suplinirea functiei de director al Departamentului Actualitati al TV „Moldova 1” a fost anuntat dupa ce, la 20 februarie a.c., in functia de director al TV „Moldova 1” a fost aleasa Angela Sarbu.

Liliana Vitu-Esanu a substituit-o la sefia redactiei stiri pe jurnalista Violeta Iepureanu.

Noul sef al Departamentului Actualitati isi propune sa diversifice cantitativ buletinele de stiri si a emisiunilor informative; sa puna accentul pe calitatea produselor informative si sa administreze eficient resursele umane din cadrul Departamentului. Printre altele, Vitu propune producerea a noua buletine de stiri pe zi, inclusiv trei in limba rusa.

Fost reporter al BBC la Chisinau (1998-2004), Vitu-Esanu (31 de ani) a activat in ultimele doua luni la Publika TV, iar pana la aceasta, intre 2008 si 2009, la Institutul Republican International. A fost coordonator pe comunicare la Fundatia Eurasia, reprezentanta din Moldova, si ofiter de presa la Ambasada Marii Britanii la Chisinau.

Liliana Vitu-Esanu a absolvit facultatea de jurnalism a Universitatii de Stat din Moldova si a facut masteratul in Studii Europene Moderne la Universitatea Metropolitana din Londra. Este cunoscuta ca expert media, fiind coautoare a unor rapoarte ale Freedom House cu privire la mass media moldoveneasca. In 2001, Clubul de presa de la Chisina a desemnat-o printre cei mai buni zece jurnalisti din R. Moldova.

Sursa: Monitor Media

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *