Timpul.md

Actualitate 25 Iulie 2017 | 09:59

Limbaj de deputat „român” // Șalaru, o „sukă” pro-română

Deputatul fracțiunii Partidului Socialiștilor (PSRM), Anatolii Labuneț, care deține și cetățenia română, vine cu insultări la adresa președintelui Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, care a  criticat inițiativa lui Iigor Dodon de a acorda distincţiilor militarilor moldoveni, pacificatorilor ruși și forțelor separatiste din regiunea transnistreană.

„Intenția lui Igor Dodon de a decora soldații ruși și militarii separatiști este o nouă crimă și o gravă jignire la adresa celor care și-au dat viața, luptând pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova. Până acum nu am văzut ca Igor Dodon să decoreze pe nimeni din cei care au apărat integritatea Republicii Moldova. Nu am văzut să facă un gest de compasiune către mamele care și-au pierdut fiii, către copiii care și-au pierdut tații uciși tocmai de aceia pe care astăzi Dodon îi decorează”, a scris Anatol Șalaru.

Drept răspuns, deputatul i-a scris în comentarii la postarea sa: „Șalaru, suka [cățea] pro-română. Cât timp vei perturba Moldova noastră? Sub mânuță cu Basik [Traian Băsescu] și Guțu [Ana] acasă în România”, a scris el, potrivit deschide.md. De precizat că mai mulți deputați socialiști, printre care și Anatolii Labuneț dețin cetățenia română.

Astfel, cetățenia română este deținută de cinci deputați din fracțiunea PSRM:

- Anatolie LABUNEȚ (n. 06.09.1956);
- Alla DOLINȚĂ (n. 25.04.1969);
- Corneliu FURCULIȚĂ (n. 30.06.1969);
- Radu MUDREAC (n. 01.05.1973);
- Ghenadi MITRIUC (n. 05.08.1968). 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus