Actualitate

Logică de-Alaiba / HoReCa va avea de pierdut dacă nu va fi majorat TVA-ul / Deputatul aruncă toată vina pe împrumutul „negociat” cu FMI

„Să presupunem că renunțăm la creşterea de TVA pentru HORECA. Din cauza asta, banii de la FMI nu vin, asta adânceşte criza în care suntem, nu avem bani pentru salarii, veniturile oamenilor scad, iar HORECA pierde şi mai mult din clienți şi din profit. HORECA sunt printre primii afectați de veniturile în scădere a oamenilor. Când ai mai puțini bani, nu renunți la cumpărăturile săptămânale, dar vei renunța la restaurant.

Iată cum, pentru a ne proteja economia, inclusiv (în primul rând?) HORECA, suntem nevoiți să creştem unele taxe. Ni s-a spus clar – banii de la FMI nu vor veni. Iar de la asta, efectele devastatoare asupra economiei sunt mult mai serioase”, scrie Alaiba.

N. red. – Negocierea acordului cu FMI s-a făcut în grabă, din dorința Guvernului Sandu de a se lăuda că a deblocat „finanțarea externă”. Din păcate Alaiba, intenționat, folosește sintagma „banii de la FMI nu vin”, când în realitatea este vorba de un ÎMPRUMUT ce va fi achitat integral + DOBÂNDĂ.

Este o mare sfidare la adresa antrepronorilor din domeniul HoReCa să-i pui să plătească nota de plată pentru ca Blocul ACUM să aibă cu ce-și face PR. Acordul cu FMI trebuie negociat pentru a contribui la dezvoltarea economiei R. Moldova, nu doar în interesul electoral al Blocului ACUM.

Mai multe restaurante din Chișinău își vor sista activitatea pentru a protesta față de mărirea TVA. Ministerul Finanțelor rămâne pe aceeași poziție și nu vrea să coboare taxele


 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *