Internațional

Lucrările de restaurare a Sfântului Mormânt al lui Iisus Hristos au fost finalizate

Specialiştii au lucrat în ultimele nouă luni la Biserica Sfântului Mormânt, concentrându-se pe structura de deasupra locului mormântului, numită Edicul.

Structura avea nevoie de consolidare şi de conservare, a declarat Antonia Moropoulou, profesor la Universitatea Naţională Tehnică din Atena. Moropoulou a coordonat lucrările de restaurare.

Existau temeri referitoare la stabilitatea fostului edificiu, care nu mai fusese restaurat de peste 200 de ani. "Dacă nu ar fi avut loc acum această intervenţie, existau riscuri mari să apără prăbuşirea unor elemente. Este o transformare totală a monumentului", a explicat Bonnie Burnham, un reprezentant al Fondului Mondial pentru Monumente.

Lucrările au început în anul 2016, după ce autorităţile israeliene atrăseseră atenţia că existau anumite probleme de siguranţă la elementul central al Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim, un edificiu datând din secolul 12, construit pe o structură din secolul 4.

Lucrările de restaurare au costat 3,3 milioane de euro, fiind suportate în principal de Bisericile Ortodoxă, Armeană şi Catolică.

Ceremonia de redeschidere pentru public a Sfântului Mormânt al lui Iisus Hristos este programată miercuri, în prezenţa unui reprezentant al Sanctităţii Sale Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, şi a unuia din partea Papei Francisc, şeful Bisericii Catolice. 

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *