Sănătate

Lucruri care influenţează riscul de apariţie a bolilor cardiace

Lucruri care influenţează riscul de apariţie a bolilor de inima
Altitudinea la care locuieşti. Studiile au arătat că oamenii care locuiesc la altitudini mari (între 457 de metri şi 2.297 de metri) riscă mai puţin să dezvolte boli cardiace. Motivul este acela că la înălţimi mari este mai puţin oxigen. Asta înseamnă că inimia şi plămânii vor funcţiona într-un mod mult mai eficient.

Numărul copiilor. Studiile au arătat că în cazul femeilor care au fost însărcinate de cel puţin patru ori, riscul de apariţie a bolilor de inima este mult mai mare. Cei care au făcut studiul nu încearcă să le convingă pe femei să aibă mai puţini copii. Însă ei susţin că în timpul sarcinii inima trece prin anumite transformări, la fel şi sistemul imunitar. Şi cred că acesta este motivul pentru care riscul de apariţie a bolilor cardiace este mai crescut în cazul acestor femei.

Naşterea prematură ar putea contribui la apariţia bolilor de inima
Naşterea prematură. Specialiştii cred că există o legătură între naşterea prematură şi bolile cardiace. Se pare că sunt crescute şansele că o femeie care nu a putut duce sarcina până la capăt să sufere în viitor de boli de inima. Ar putea fi şi acesta un factor care contribuie la apariţia problemelor de sănătate.

Micul dejun. Oamenii care mănâncă dimineaţă riscă mai puţin să dezvolte probleme cardiace. Nu vor avea colesterolul mărit, nici probleme cu tensiunea arterială. De asemenea, în cazul lor riscul de a suferi de obezitate este mai scăzut.

Criticile legate de aspectul fizic contribuie, de asemenea, la apariţia bolilor de inima. Se pare că atunci când critici pe cineva din cauza greutăţii în exces, persoană respectivă va fi afectată şi la nivel fizic, nu numai psihic.

Stresul creşte şansele de a suferi de hipertensiune arterială. De aceea este bine să eviţi situaţiile stresante. Poate fi dificil uneori. Însă ştii că stresul nu îţi aduce beneficii. Studiile au demonstrat că există o legătură între stres şi bolile cardiace. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *