Actualitate

Lumea, aşa cum o văd persoanele cu dizabilităţi

Viceministra muncii, protecţiei sociale şi familiei, Anastasia Oceretnîi, a comunicat într-o conferinţă de presă că autorii celor mai frumoase lucrări de la expoziţie vor fi premiaţi, pe lângă faptul că vor putea câştiga şi bani din vânzarea exponatelor.

O altă acţiune din program este expoziţia de fotografie: „Lumea aşa cum o văd Eu”, care va fi vernisată la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” pe 2 decembrie.

În cadrul unei mesei rotunde, pe 1 decembrie, va fi prezentat proiectul Regulamentului privind modul de creare, rezervare şi menţinere a locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilităţi. Documentul a fost deja elaborat, dar se colectează opinii pentru îmbunătăţirea acestuia.

Gala de premiere a persoanelor juridice care au angajat persoane cu dizabilităţi şi le asigură condiţii adecvate de muncă va avea loc pe 6 decembrie, la Summit Events.

Viceministra a mai comunicat şi despre acţiunile întreprinse de autorităţi pentru îmbunătăţirea situaţiei persoanelor cu dizabilităţi. Astfel, de la 1 ianuarie 2017 intră în vigoare decizia de comasare a două compensaţii – compensaţia pentru călătorie în transportul în comun şi compensaţia anuală pentru cheltuielile de deservire cu transport. Această acţiune nu va reduce din veniturile persoanelor cu dizabilităţi, ci are ca scop să reducă timpul şi actele necesare pentru a pregăti două dosare.

Marcarea la 3 decembrie a Zilei internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi a fost decisă de Organizaţia Naţiunilor Unite în anul 1992.

  IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *