Timpul.md

Actualitate 30 Iulie 2019 | 13:34

LUMEA RUSĂ / Circa 21 milioane de ruși au venituri lunare sub 153 de euro. Peste 70 de milioane câștigă sub 300 de euro

Numărul săracilor din Rusia continua sa creasca, recunoaste statistica oficiala rusa – Rosstat, potrivit ultimelor date publicate de instituție. Astfel, în primul trimestru al anului 2019, numarul saracilor din Rusia a crescut cu 500.000 de persoane față de aceeași perioadă a anului trecut și a ajuns la aproape 21 de milioane (dintr-un total de 144,5 milioane de oameni).

Este vorba în principal despre cetățenii Rusiei al căror venit lunar este sub nivelul minim de subzistență, care acum este de 10.753 de ruble (152 de euro).

Creșterea numarului săracilor este expicat de Rosstat prin „creșterea indicatorului nivelului minim de subzistență în raport cu indicele prețurilor de consum”.

Astfel, nivelul minim de subzistență, potrivit statisticii, a crescut cu 7,2%, iar indicele prețurilor de consum cu 5,2%.

De asemenea, Rosstat afirma ca noua metodologie în calcularea veniturilor reale ale populației, care a fost introdusă în aprilie 2019, ar putea fi o alta explicatie a saracirii statistice a populației.

În mod separat, Rosstat subliniază că indicatorul nivelului sărăciei are un caracter sezonier pronunțat – atinge nivelul maxim în primul trimestru și minim în ultimul, când unii angajați primesc bonusuri si prime de sfarsit de an.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus