Sport

Lupta dintre România şi Moldova pentru Virgiliu Postolachi continuă. “FIFA va lua măsuri!”

Războiul dintre România şi Moldova continuă pentru Virgiliu Postolachi, vicepreşedintele Dragoş Hîncă a declarat pentru libertatea.com că naţionala de fotbal a Moldovei va insista pentru tânărul jucător de la PSG şi susţine că FMF nu a contestat la FIFA dreptul de joc al lui Virgiliu Postolachi pentru România.

Continuă lupta dintre România şi Moldova pentru Virgiliu Postolachi

“Luptăm până la capăt pentru acest băiat născut în Moldova. Am urmărit ce s-a scris în presa din România, dar nu este adevărat că FMF a contestat la FIFA dreptul de joc al lui Postolachi pentru România. Chiar dacă a primit cetăţenia română, Virgiliu Postolachi nu are drept de joc pentru România, deoarece trebuie să fi trăit cinci ani pe teritoriul României. Aşa ceva nu este! El poate juca, în acest moment, doar pentru Moldova sau pentru Franţa, acolo unde trăieşte de trei ani.

FRF trebuie să fie atentă cum respectă regulamentul FIFA, deoarece orice țară poate contesta dreptul de joc al lui Postolachi. În astfel de cazuri, FIFA nu dă verdicte, face doar recomandări. Însă dacă Postolachi ar juca pentru România, iar cineva ar face contestație, cu siguranță FIFA va lua măsuri. Nu cred că FRF își va asuma asemenea riscuri. Am vorbit în privat cu reprezentanții FRF despre acest caz, dar așa ceva nu se negociază. Regulamentul FIFA este clar”, a spus Dragoş Hîncă.

Cum poate fi redobândită cetăţenia română

“E problema statului român cum i-a dat redobândire. Legea cetățeniei prevede că redobândirea cetățeniei române poate fi obținută doar de descendenții care au părinți sau bunici născuți până în 1940, când Basarabia făcea parte din România Mare. La Postolachi nu e cazul. Părinții și bunicii sunt născuți după 1940”, a mai spus Dragoş Hîncă.

Fanatik.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *