Sport

Luptatorii din Comrat ataca Agentia Sportului

Nu o singura data s-a abordat problema atentiei pe care o acorda autoritatile sportive sportului din provincie, atentie, care iese in evidenta exclusiv in momentele cand exponentii localitatilor din afara principalelor orase reusesc sa se impuna la turnee de anvergura.

Despre campionatele europene de lupte libere si greco-romane, rezervate juniorilor, incheiate recent la Tbilisi am scris in mai multe randuri, absolut motivat, deoarece trei dintre reprezentantii moldoveni au urcat pe podium.
La conferinta de presa convocata dupa revenirea formatiei noastre din Georgia, pe langa felicitarile si impresiile anuntate de catre cei mai importanti factori de decizie, s-au abordat si o serie de probleme cu care se confrunta luptatorii, in special cei din UTA „Gagauz-Yeri”.
Presedintele federatiei regionale de lupte din Comrat, seful Agentiei Teritoriale Olimpice din zona, Petru Vlah, s-a pronuntat foarte dur la adresa Agentiei Sportului, acuzand institutia respectiva ca ignora in mod deschis performantele inregistrate de catre sportivii gagauzi, ingradindu-le accesul la performanta.
Aceasta plangere a edilului de la Comrat a fost generata de faptul ca premiantul de bronz al Europenelor de la Tbilisi, Vasile Esir, putea rata turneul din cauza problemelor financiare. Deplasarea lui nu a fost prevazuta in devizul aprobat de Agentia Sportului, astfel ca viitorul medaliat a plecat in Georgia doar cu sustinerea financiara a Primariei Comratului.
Profitand de ocazie si de prezenta unui numar mare de jurnalisti sportivi, Petru Vlah a mai remarcat ca, din cauza Agentiei Sportului, unul din cele mai bune produse ale luptelor gagauze, Ilie Esir (fratele premiantului de la Tbilisi), premiant si el al turneelor europene de juniori, a ratat calificarea la Jocurile Olimpice.
Prezent la intalnirea cu presa, Teodor Danila, reprezentantul Agentiei Sportului, a replicat ca, in pofida crizei financiare, autoritatile se straduiesc sa finanteze evolutiile tuturor liderilor unei sau altei probe sportive, iar faptul ca luptatorul din Comrat nu a fost sustinut tine de initiativa federatiei nationale de lupte, care nu l-a inclus in devizul de cheltuieli pentru participarea la Europene.
O fi avand dreptate dl Danila, dar, luand in calcul restrictiile pe care le impun autoritatile in finantarea procesului competitional si de antrenament, tindem sa credem ca nu doar federatiile sportive sunt responsabile de solutionarea acestei probleme.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *