Timpul.md

Actualitate 8 Iunie 2018 | 09:47

Lupte cavalerești…de la dragoste la război!

Pe 23 și 24 iunie sunteți așteptați să petreceți clipe medievale alături de sute de luptători, meșteșugari, cavaleri, domnițe și truveri. Elementele centrale ale sărbătorii de epocă vor fi reconstituirea bătăliilor istorice, taberele medievale cu tot ce însemna viața cotidiană: bucătărie, artizanat, meșteșugărit și ateliere de fierărie. 

Spiritul medieval va fi susținut de cluburile de reconstituire istorică din Republica Moldova, Republica Belarus, Polonia și Ucraina, care vor înscena lupte istorice, unde spada și armura vor fi ca la ele acasă.

Petru a intra și mai mult în atmosfera vremurilor de altădată, la Festivalul Medieval din anul acesta se vor organiza turniruri și concursuri medievale, tir cu arcul, aruncări cu toporul și lupte cavalerești.

Luptătorii își vor măsura puterile participând la turnirul internațional 1 la 1, 3 la 3 și la luptele între sute de războinici.

Turnirurile medievale au reprezentat întreceri cavalerești în care participanții își dovedeau măiestria în mânuirea armelor.

Luptele erau închinate unor tinere femei alese de combatanți, iar răsplata pentru câștig era deseori mâna unei fete de sânge albastru.

La Festivalul Medieval se vor aduna cei mai viteji și onești cavaleri, membri ai cluburilor internaționale de reconstituire istorică, care vor duce lupta supremă pentru cucerirea mâinii frumoasei prințese.

Biletele pot fi procurate online la adresa afisha.md.

Pentru copii până la 12 ani și pentru adulți până la ora 11.00, intrarea va fi gratuită, în fiecare zi.

O întâlnire, așadar, între trecut și prezent, numai potrivită pentru o sărbătoare lângă inima Codrilor, la Complexul Etno-Cultural Vatra.

Pentru mai multe detalii accesați pagina de Facebook a evenimentului.Timpul.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus