Politică

Luxemburg va susţine Moldova în realizarea reformelor privind modernizarea ţării

Părţile au menţionat importanţa dinamizării cooperării bilaterale, atât la nivel guvernamental, cât şi parlamentar, precum şi necesitatea amplificării colaborării pe domeniile de interes reciproc.
Pavel Filip l-a informat pe oficialul luxemburghez despre agenda de reforme a Executivului, evidențiind în mod special reformele din domeniul social, al justiției, măsurile de contracarare a corupției, reforma administrației publice, se menţionează într-un comunicat al Guvernului.

La rândul său, președintele Legislativului luxemburghez a spus că țara sa va susține Republica Moldova în realizarea reformelor vizând modernizarea țării și în eforturile sale de raliere la standardele și valorile europene, precum libertatea, democrația și toleranța.

De asemenea, în cadrul vizitei de lucru întreprinse ieri, 30 martie, în Marele Ducat de Luxemburg, Pavel Filip s-a întâlnit cu omologul său luxemburghez, Xavier Bettel. Premierul Pavel Filip a spus că apreciază mult deschiderea și interesul manifestat de Xavier Bettel pentru aprofundarea relațiilor bilaterale în diverse domenii de interes reciproc.

În context, Pavel Filip a declarat că Republica Moldova optează pentru amplificarea cooperării comercial-economice moldo-luxemburgheze și este interesată în preluarea celor mai bune experienţe şi practici în care Luxemburgul are o expertiză mai avansată, inclusiv în sistemul financiar-bancar.

Șeful Guvernului de la Chișinău a invitat oamenii de afaceri din Luxemburg să vină cu investiții în Republica Moldova, menționând că pentru asigurarea unui mediu de afaceri atractiv au fost întreprinse mai multe acțiuni.

În vederea dinamizării relațiilor comerciale bilaterale, Premierii Filip și Bettel au convenit să semneze un protocol de actualizare a Acordului privind evitarea dublei impuneri.

Xavier Bettel a dat asigurări că Luxemburgul va sprijini și în continuare eforturile autorităților de la Chișinău orientate spre modernizarea țării, consolidarea democrației și a statului de drept, creșterea nivelului de viață al cetățenilor.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *