Actualitate

M. Ghimpu: Trebuie să excludem morţii din listele electorale

MIhai Ghimpu a declarat la începutul şedinţei că una din obligaţiile preşedintelui este organizarea corectă a alegerilor, iar succesul lor depinde, în primul rând, de întocmirea corectă a listelor electorale. Această sarcină o au administraţiile locale, cum ar fi primării şi preturi de municipiu. 

"Noi trebuie să ştergem din gândirea alegătorilor afirmaţia că "alegerile au fost falsificate",  a declarat Mihai Ghimpu, subliniind că el, ca preşedinte, are interesul ca alegerile să fie libere şi corecte. 

Directorul Comisiei Electorale Centrale, Eugen Ştirbu, prezent şi el la şedinţă, a afirmat că listele electorale trebuie să fie întocmite de primării, care vor ţine cont de persoanele decedate sau cele plecate peste hotare. Şeful CEC a insistat asupra faptului ca numele ultimelor trebuie neapărat să figureze în liste şi nimeni nu are dreptul să le excludă.  Mai mult, Registrul de Stat va trimite informaţii primăriilor privind persoanele care au atins majoratul sau nu mai sunt în viaţă. 

Eugen Ştirbu a informat că la 8 noiembrie listele întocmite de primării vor fi transmise secţiilor de votare, care, ulterior, le vor supune verificărilor.

După terminarea discuţiilor toţi preşedinţii raioanelor au primit câte un Cod Electoral imprimat pe CD şi un Îndrumar privind întocmirea listelor electorale.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *