Actualitate

Macacul

Macac inseamna, de fapt, o specie de maimute mici, cu capul turtit si cu coada (de obicei) scurta. Iar cand coada-i scurta, evident ca se vede, in toata amploarea sa, ceva care se aseamana leit cu bugetul de stat al R. Moldova pentru anul 2009 la capitolul venituri si cheltuieli.

Pentru ca nu de sezutul in opozitie se tem perdantii comunisti moldoveni, nu de verdictul Curtii Constitutionale dupa care, daca va fi nevoie, Alianta il va mai vota o data pe Ghimpu, nu de plecarea lor pe apa sambetei politice se tem ciracii lui Voronin, deoarece, ma rog, au acumulat bogatii de nu le mai incap in saci. Azi, guvernarea (Zina plus Vova = sa aparam de noi Moldova) se teme cel mai mult de discutiile din parlament despre rectificarea bugetului pentru anul curent. Or, anume analiza factorilor obiectivi si subiectivi, care au condus la un deficit bugetar enorm, care au adus practic Moldova in pragul falimentului ca stat, va scoate in evidenta intreaga inconsistenta si incompetenta a guvernarii comuniste de a gestiona economia unei tari est-europene, va arata populismul care a servit drept paravan pentru a ascunde gravele erori de strategii economico-financiare si sociale, va demonstra ca PCRM a votat un buget de consum electoral si subordonat strict intereselor de partid.

Deputatii si alegatorii lor se vor convinge pe viu unde si cu ce scop au fost cheltuiti banii publici; cine, prin politici egoiste de grup, a ruinat industria, a pus la pamant agricultura; cine a monopolizat exporturile; cine tine la cherem importurile; de ce a fost compromis sistemul fiscal. Vor afla bietii moldoveni cine conduce mafia carnii si cine se capatuieste cu milioane de dolari din contul importului falsificat; cine este „papa” la mafia viului si a graului; in ale cui buzunare se duc banii statului alocati la reconstructia cladirii parlamentului si celei a presedintiei. Vor afla sarmanii moldoveni cine nu are interes sa scada tariful la gaze; cine pune mana pe retelele construite din banii lor; care este datoria adevarata a Moldovei.

Vor afla sumele din deciziile secrete semnate de Greceanai si unde s-au dus ele in timp ce in unele sate din centrul Moldovei oamenii pur si simplu nu au ce manca; se vor dumiri de ce firmele feciorului lui Voronin au castigat majoritatea licitatiilor de constructie; cum de a devenit Voronin multimilionar; cum au fost alungati adevaratii patrioti din politie, procuratura, SIS si inlocuiti cu cozi de topor. Vor fi informati alegatorii, chiar din gura deputatilor lor, despre toate acestea si altele, deoarece ele au legatura directa cu falimentarea politica, economica, financiara si morala a R. Moldova de catre guvernarea lui Voronin.
Anume de astfel de discutii in parlament se tem comunistii, pentru ca, atunci cand vor fi calculati toti banutii statului pe care ei i-au spalat – ori in interes de partid, ori in interes de grup, ori in interes de clan -, comunistii vor fi fugariti cu furcile prin satele si orasele Moldovei noastre obosita de ei.

Cat priveste decizia de azi a Curtii Constitutionale, e foaie verde. La urma urmei, se intruneste in plen parlamentul si Alianta pentru Integrare Europeana il mai voteaza o data pe Ghimpu in functia de spicher. Care-i problema? Doar democratii si liberalii au votat normal de doua ori la rand si asta-vara. Si ce-au patit atunci comunistii? Iata de ce Voronin si compania trag de timp. Se apropie momentul adevarului, moment care i-ar putea nimici politic in fata electoratului. Chiar daca vor parasi sala de sedinte, chiar daca nu vor veni la sedintele forului legislativ – asa cum n-a venit madama prim-ministru, ba demisa, ba trimisa -, chiar daca vor incerca in fel si chip sa ascunda, ca macacul, ceea ce se vede si se aseamana… cu deficitul bugetar al sarmanilor moldoveni.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *