Actualitate

MAE a strâns peste 60.000 de semnături pentru Legea „pensii şi salarii”

În esenţă, proiectul prevede ca toate salariile şi pensiile minime pe economie să crească până la nivelul minim de existenţă, astfel încât nicio pensie să nu fie mai mică de 1000 de lei şi niciun salariu să nu fie mai mic de 1200 de lei.

Veaceslav Untilă: „Oamenii vor ca legea să fie votată”

Preşedintele MAE, deputatul Veaceslav Untilă, este mulţumit de numărul de semnături colectate până acum. „Reacţia populaţiei este foarte bună. Mii de cetăţeni au venit la corturile MAE şi au semnat în sprijinul legii. Iar noi vom duce semnăturile în Parlament, să le arătăm deputaţilor că oamenii vor ca legea „pensii şi salarii” să fie votată”, ne-a declarat Veaceslav Untilă.

Parlamentarul spune că legea le face dreptate celor peste 300.000 de persoane, salariaţi şi pensionari, care trăiesc în sărăcie, având în prezent venituri mai mici chiar şi decât minimul de existenţă. „Majorările pensiilor şi salariilor se va face în etape, începând cu anul 2011. Există bani la Bugetul de stat, iar anul acesta am avut şi creştere economică. Toţi politicienii au promis în campania electorală că vor face ceva pentru ca cetăţenii să trăiască mai bine, astfel că această lege este un prim pas în acest sens. Pentru că noi ne şi ţinem de cuvânt”, a afirmat Veaceslav Untilă.

Mişcarea Acţiunea Europeană a instalat, cu două săptămâni în urmă, corturi în toate centrele raionale, la care cetăţenii pot semna în sprijinul legii „pensii şi salarii”. În acest fel, Veaceslav Untilă spune că vrea să-i convingă pe deputaţi să voteze legea, deoarece aceştia au blocat deocamdată dezbaterea ei în Parlament. Proiectul de lege este depus de MAE încă din luna mai.

Nicolae Dercaci

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *