Finanţe

MAE: o lege prioritară pentru 200.000 de oameni trebuie să fie prioritară şi pentru Alianţă

Lupta pentru pensii şi salarii decente continuă

MAE insistă pentru includerea în dezbatere parlamentară a proiectului de lege prin care veniturile minime ar urma să fie majorate până la nivelul minimului de existenţă, fapt ce ar asigura ieşirea din sărăcie a sute de mii de oameni. „Atragem atenţia colegilor din AIE că priorităţile legislative pentru Parlament trebuie să corespundă cu priorităţile reale ale societăţii. În caz contrar, acum, pe ultima sută de metri, Legislativul riscă să adeverească cele mai rele temeri ale oamenilor, dacă vom pune pe primul loc interesul politic”, a declarat Veaceslav Untilă. Precizarea a fost făcută cu privire la ordinea de zi a următoarei şedinţe de lucru a Parlamentului, ce va avea loc joi, 16 septembrie.

Nu există voinţă politică?

„Acum, legea Pensii şi salarii a fost scoasă de pe lista priorităţilor legislative, ceea ce înseamnă că a fost amânată din nou. Nu doresc să îi acuz pe colegii mei de rea-voinţă pentru că sper ca până la ultima şedinţă a Parlamentului să coborâm toţi din funcţiile înalte în care ne-am ascuns în ultimele luni şi să acceptăm realitatea din Republica Moldova, realitatea pe care cetăţenii o trăiesc zi de zi. Oamenii au nevoie de legi pentru ei şi noi le suntem datori să încheiem mandatul în Parlament cu responsabilitate, adoptând aceste legi”, a mai explicat liderul MAE.
MAE a atras atenţia că, aflându-se pe ordinea de zi a Parlamentului numai proiecte ce ţin de desfăşurarea scrutinului electoral din noiembrie, deputaţii vor dovedi că urmăresc numai şi numai interesele politice. „Nu spun că Parlamentul a acţionat iresponsabil pe tot parcursul mandatului, spun doar că riscă să acţioneze iresponsabil acum, dacă va refuza să depună un minim efort pentru un proiect de maximă importanţă pentru cetăţenii acestei ţări”, a încheiat Veaceslav Untilă.

Daniela Ciobanu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *