Ultima oră

Mafia arabă pune România pe harta traficului de arme către Siria şi Irak!

Rămâne, totuşi, de neconceput, cum un lider politic precum Vadim Tudor poate să susţină făţiş de la tribuna Senatului un exponent de temut al mafiei arabe, pe numele său Cătălin Năstase, alias Al Saadi Hamid, implicat în cele mai mizere “afaceri” derulate de mafia arabă pe teritoriul României! Etnicul arab este băgat până peste cap în „afaceri murdare” precum evaziune fiscală, contrabandă, şantaj, ameninţări şi nu în ultimul rând trafic cu vize! Implicarea acestuia în reţele de crimă organizată transfrontalieră specializate în traficul cu armament ar trebui să alerteze de urgenţă instituţiile abilitate să apere siguranţa naţională!

După o anchetă care a durat peste trei ani şi la care au lucrat sute de ofiţeri acoperiţi ai serviciilor speciale din România şi alte ţări europene, raportul secret denumit de cei care l-au redactat drept o veritabilă „bombă nucleară” arată încrengătura infracţională a mafiei arabe care şi-a întins tentaculele în întreaga Europă.

Concret, exponenţii mafiei arabe au reuşit ca în cinci state europene, printre care şi România, să se infiltreze la diferite niveluri politice şi instituţionale, prin cumpărarea sau şantajarea unor demnitari, cu susţinerea cărora au obţinut un profit de zeci de miliarde de euro din acţiuni de crimă organizată, inclusiv traficul de armament.

Cartierul general al operaţiunii de contrabandă este localizat la Viena , Sarajevo, Tirana, Moscova şi Bucureşti, iar operaţiunile logistice s-ar fi desfăşurat cu sprijinul serviciilor secrete şi al unor grupări mafiote din România, Italia, Albania, Bosnia şi Rusia. Tranzacţiile financiare s-ar fi realizat prin intermediul unor bănci ungare, olandeze şi bosniace, în contul unor companii înregistrate în Panama.

În 2011, Amnesty International acuza România de livrări de arme către Coasta de Fildeş si Irak. Raportul, intitulat “Blood at the Crossroads: Making the case for a global Arms Trade Treaty”, scotea în evidenţă faptul că România ar fi vândut 18 elicoptere Puma 330, în Irak, Siria şi Libia, în perioada 2001-2009. Deşi orice export de armament trebuie aprobat de CSAT şi Agenţia Naţională pentru Controlul Exporturilor (ANCEX), lucrurile nu stateau nici pe departe aşa. De altfel, mafia arabă, în “parteneriat” cu cea rusă, spală sume uriaşe de bani din traficul cu armament prin firme fantomă şi offshoruri din Insulele Virgine Britanice, Insulele Cook și alte paradisuri fiscale.

Se vorbeşte de peste 120.000 de societăți și fonduri off-shore, expunând afaceri ascunse ale politicienilor, mafioților și ale magnaților de pe întreg globul. Mafia arabă este extrem de influentă în anul 2013 în peste 70 de ţări ale lumii.

În ceea ce priveşte România, există informaţii potrivit cărora între decembrie 1991 şi ianuarie 2000, peste 60 de nave ar fi părăsit portul Constanţa. Încărcate cu 4.000 de containere conţinând 35.000 de tone de armament, navele aveau ca destinaţie unică Koper (Slovenia). De aici, armamentul era direcţionat către Croaţia şi Bosnia-Herţegovina, două ţări în care mafia arabă este extrem de influentă. De altfel un fost ministru al Apărării din Bosnia, dar şi alţi doi generali, au fost arestaţi în 1998 pentru susţinerea intereselor mafiei arabe. Informaţia este mai mult decât veridică, în contextul în care după cum se ştie, Portul Constanţa este controlat de ani buni de exponenţii mafiei arabe care şi-au subordonat instituţional şi politic, întregul judeţ.

În raport, se mai vorbeşte de mai multe transporturi de armament şi muniţie, în greutate de peste 10.000 de tone, plecate din Taiwan sau Thailanda, descărcate şi manipulate în zona liberă a portului Constanţa,. Au avut, astfel, loc, 32 de transporturi secrete către uzinele mecanice Babeni şi Sadu. Convoaiele erau formate din 15-20 de camioane păzite (chiar) de structuri specializate ale statului român. Colonelul Cornel Purcărea, un apropiat al mafiei arabe, actorul principal al operaţiunii, susţinea că este protejat de la cel mai înalt nivel politic. În niciunul dintre cazuri nu a avut loc o operaţiune de vămuire la Constanţa, care era obligatorie în condiţiile legislaţiei în vigoare, având în vedere că marfa avea un caracter special. Contrar legii, vămuirea s-a facut, teoretic, la Babeni şi Sadu, dar paradoxal transporturile şi conţinutul acestora nu figurau în baza de date a acestor unităţi militare de interes strategic. Mai mult, există indicii serioase privind faptul că o importantă parte din transport nu a ajuns la destinaţie, ci în depozitele mafiei arabe din judeţul Ilfov!

Spre exemplu, numai în perioada guvernării Ciorbea, se spune că 38 de curse aeriene cu armament au plecat de pe Aeroportul Militar Otopeni în direcţii rămase încă un mister! Această contrabandă masivă cu armament era realizată prin intermediul unor etnici arabi aflaţi în vizorul INTERPOL, membri ai organizatiilor teroriste UNITA şi Hezbollah.

Multe dintre aceste curse au fost realizate de compania Miravia, care apare frecvent în anchetele ONU şi altor organisme internaţionale, al cărei proprietar este controversatul Viktor Bout. Aeronava despre care vorbim, înmatriculată 9Q-CVG aparţinea Trans Air Cargo din Bangkok şi era un veteran al transporturilor de armament. Acest transport ilegal, ca şi multe altele, au fost organizat de Romtehnica. Aceeaşi aeronava 9Q-CVG, închiriată de această dată de compania Air Transport Service din România, tot pentru un transport de arme iniţiat de Romtehnica ( 08.9Q-CVG-Romtehnica), aterizează trei luni mai târziu, în 12.09.1995, tot pe Aeroportul Militar Otopeni. Compania ATS Service aparţine lui Ion Haşeganu, agent acoperit DIE în cadrul Tarom şi lui Gheorghe Gavril, care a fost pilot comandant al Boeing-ului 707, calitate în care a pilotat deseori avionul prezidenţial a lui Nicolae Ceausescu. Interesant este faptul că Haşeganu, cât şi Gavril, erau în relaţii excelente cu controversatul Omar Hayssam, cu Shimon Nahor (acţionar şi la firme din Rusia şi Republica Moldova ale traficantului de arme Vladimir Siminiuc), dar şi cu (surpriză) dr. Mohamed Yassim, aterizat în fruntea Uniunii Arabilor din România. Influentul ziarist de origine palestiniană, Ahmed Jaber, şeful Clubului Româno-Arab de Cultură şi Presă, este şi el un apropiat al încrengăturilor mafiote ale lumii arabe. Pe filiera Uniunii Arabilor din România, în ultimii şase ani, de la intrarea în UE, România a reprezentat un important punct de intrare pentru imigranţii ilegali spre zona europeană. De altfel, Interpolul estimează că prin România au intrat în spaţiul UE peste 30.000 de etnici arabi, în special irakieni şi sirieni, sprijiniţi de conaţionalii săi aflaţi în România!

Interpolul a identificat, de altfel, mai multe reţele de persoane arabe legate de traficul imigraţiei ilegale ce au finanţat şi chiar înfiinţat ONG-uri pentru apărarea drepturiilor omului, care se ocupau în realitate cu introducerea masivă de imigranţi ilegali în ţară. Cazul aşa-zisului ONG pentru drepturile omului din România, intitulat OEDH, controlat de exponenţii mafiei arabe, fraţii Khalil şi Cătălin Năstase, alias Al Saadi Hamid (fost vicepreşedinte al Uniunii Arabilor din România ), este de notorietate şi arată modul în care mafia arabă făcea trafic de influenţă şi acorda vize şi ulterior cetăţenie română unor etnici arabi pentru a-i infiltra, ulterior, ca oameni de afaceri în statele UE.

Potrivit raportului, în România contrabanda este evaluată anual la peste cinci miliarde de dolari. Mai mult, valoarea totală a afacerilor derulate la nivel mondial pe pieţele informale (aşa-numita „piaţă neagră”, necontrolată de stat şi nefiscalizată) aproape ca s-a triplat în perioada crizei. Piaţa neagră a crescut de la 1.000 de miliarde de dolari în 2008, la 2.800, la jumătatea anului 2013.

Crima organizată, coordonată de mafia arabă, a ajuns la niveluri fără precedent, iar amestecul ei în decizii politice alarmează factorii de decizie de la Bruxelles, ai statelor UE, dar mai ales SUA şi Israel. Rulând sume imense şi influenţând în multe cazuri evoluţia politică a statelor, reţelele de traficanţi ai mafiei arabe sufocă Balcanii şi fac Occidentul să privească cu maximă suspiciune rezultatele eforturilor, de multe ori inutile, ale acestor state de a se securiza. Criza financiară actuală, precum şi corupţia larg răspândită în Balcani vor asigura din plin “capital uman” disponibil pentru „a investi” în traficul cu narcotice ,imigraţia ilegală, prostituţie, traficul cu arme, a nu se uita aici de evaziunea fiscală şi contrabandă la scară alarmantă.

În episodul următor vom prezenta noi dovezi imbatabile privind magnitudinea, implicaţiile şi efectele devastatoare pe care exponenţii mafiei arabe îl au asupra securităţii naţionale a României şi implicit a bugetului de stat. Jurnaliştii cotidianului nostru vor prezenta noi informaţii incendiare care arată implicarea mafiei arabe în contrabanda cu armament.

Arestarea recentă a unui etnic arab careconducea cea mai importantă moschee din Suedia şi care era implicat în traficul de armament către Siria şi Irak are conexiuni importante cu Uniunea Arabilor din România. De altfel, armele destinate Siriei proveneau din România( 50%), Libia ( 30%) şi Bosnia (20% ). Fostul imam conducea “afacerea”, asigurându-se că sunt cumpărate şi colectate arme din ţările sus menţionate. Armele erau transportate ulterior cu vaporul sau avionul în Turcia, de unde erau introduse cu camionul în Siria ; unde erau predate rebelilor. De unde credeţi că plecau armele colectate din România? Aţi ghicit: din Portul Constanţa! Cu implicarea cui? Aţi ghicit încă o dată: cu implicarea Uniunii Arabilor din România!

NR- Această rapacitate ieşită din comun a mafiei arabe este consecinţa susţinerii făţişe pe care unii lideri politici, în special fostul lider al PRM, Corneliu Vadm Tudor,o acordă acestei structuri infracţionale care se întinde ca o cangrenă pe trupul României.
 
Sursa: cronicaromana.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *