Timpul.md

Actualitate 15 Ianuarie 2018 | 10:48

Mai mulți copii au fost răniți cu cuțitul într-o școală din Rusia

Unsprezece elevi şi o profesoară au fost răniţi luni într-o şcoală din Rusia în regiunea Permi (Ural), după un atac cu cuţit întreprins de doi indivizi cu cagule pe cap, cei doi atacatorii fiind deja reţinuţi de poliţie, relatează RIA Novosti şi EFE, preluat de AGERPRES și MOLDPRES. 

„Doi infractori mascaţi au atacat o profesoară şi elevi. În urma atacului, mai multe persoane au fost rănite: profesoara şi 11 elevi”, a declarat pentru RIA Novosti purtătoarea de cuvânt a Ministerului Securităţii teritoriale din regiunea Permi, Elena Dubinina.

Incidentul s-a produs după ce doi elevi din clasele mai mari s-au luat la bătaie, recurgând la cuţite, iar câţiva profesori şi colegi au încercat să-i despartă, potrivit filialei regionale a Comitetului de anchetă de pe lângă Parchetul General al Rusiei.

Cadrul didactic şi un elev de 16 ani sunt în stare gravă după ce au fost înjunghiaţi în gât, precizează într-un comunicat Ministerul regional de Sănătate. „Ambii au fost spitalizaţi şi se afla deja pe masa de operaţie”, adaugă ministerul în acelaşi comunicat.

Restul răniţilor au suferit „leziuni superficiale” şi au fost direcţionaţi către un spital pentru copii.

În timpul incidentului, mai mulţi elevi agresaţi au reuşit să fugă într-un mall din apropierea şcolii, unde au primit îngrijiri medicale chiar acolo.

Cursurile au fost suspendate, iar şcoala evacuată. Copiii şi părinţii lor sunt consultaţi în prezent de psihologi.

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 10.20 la şcoala nr. 127 din Permi, în prima zi de şcoală după sărbătorile de iarnă. În momentul atacului, în incinta şcolii se aflau circa 473 de persoane: 428 de elevi şi 45 de adulţi.


Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus