Timpul.md

Moldova 9 Februarie 2020 | 09:10

Mai mulți deputați din Parlamentul R. Moldova cer DEMISIA ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi

 

Deputații Platformei DA cer demisia ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi. Potrivit parlamentarilor, Ciocoi a comis o crimă morală îndreptată împotriva celor care au apărat cu propriul sacrificiu independenţa Republicii Moldova.

„Aureliu Ciocoi, afirmând că armata rusă (dislocată şi acum ilegal pe teritoriul Republicii Moldova în pofida Acordului de la Istanbul şi a altor documente internaţionale) este forţa militară care ne-a adus pacea, a comis o crimă morală îndreptată împotriva celor care au apărat cu propriul sacrificiu independenţa Republicii Moldova. Prin această declaraţie nesăbuită Ciocoi sfidează adevărul istoric şi susţine o cauză străină, cauza ocupanţilor”, se menționează într-un anunț al formațiunii.

Totodată, vicepreședintele Parlamentului și liderul fracțiunii PPDA, Alexandru Slusari, a scris pe pagina sa din rețele sociale că „cere demisia ministrului Ciocoi”.

Amintim că zilele trecute, într-o conferință de presă, ministrul de Externe Aureliu Ciocoi a șocat opinia publică, afirmând că războiul din 1992 de pe Nistru a fost declanșat de forțe separatiste din regiunea transnistreană, iar armata rusă a intervenit „pentru a opri vărsările de sânge”.

deschide.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus