Timpul.md

Actualitate 19 Martie 2018 | 11:04

Mai mulți elevi nu au ajuns la școală. Motivul este unul banal

Astăzi, circa 140 de elevi  nu au ajuns la școală din cauza condițiilor meteo. Cinci rute școlare au fost suspendate. Totodată, salvatorii au efectuat 32 de acțiuni de deblocare a autoturismelor pe mai multe tronsoane de drum, relatează IPN.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării menționează că cele cinci rute școlare au fost suspendate din cauza drumurilor înzăpezite și a defecțiunilor unităților de transport. Situațiile s-au întâmplat în raioanele Călărași, Orhei, Soroca și Ungheni.

Ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Liliana Pușcașu, a declarat pentru IPN că deși nu au fost drumuri blocate, au existat cazuri în care unitățile de transport au derapat de pe carosabil. Printre cele 32 de unități de transport deblocate, au fost și șase ambulanțe.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că localități deconectate de la energia electrică nu sunt.

Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că în dimineața zilei de luni, traseele naționale sunt practicabile și se circulă în condiții de iarnă, pe drumuri este ghețuș. Lucrările de deszăpezire continuă pe întreg teritoriul țării. Sectoarele de drum ce prezintă un pericol sporit pentru circulația rutieră pe timp de iarnă sunt monitorizate, pentru a se interveni urgent în caz de necesitate.

La lucrările de curățare și împrăștiere a materialului antiderapant sunt implicate circa 320 de unități de utilaje speciale și peste 360 de persoane, din cadrul Administrației de Stat a Drumurilor. Până acum au fost împrăștiate aproximativ 3100 tone de material antiderapant.

Potrivit meteorologilor, codul galben de lapoviță, ninsori și vânt puternic, se menține. În aceste condiții, autoritățile recomandă conducătorilor auto, în special celor de curse regulate de transport rutier interraional și internațional, să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare și să fie atenți la indicatoarele rutiere.

În situații de risc, oamenii sunt îndemnați să apeleze la serviciile 901, 902 și 903.

Timpul.md 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus