Actualitate

Mai multi generali si ofiteri de armata si politie ii cer lui Voronin: Demisia!

Generalii Victor Catan, Anton Gamurari si Valeriu Troenco, precum si cativa ofiteri superiori de armata si politie i-au adresat un apel generalului Voronin, presedintele in exercitiu al RM, presedintele Parlamentului RM si Comandantul Suprem al fortelor armate, in care i-au solicitat sa-si dea demisia din toate functiile publice pe care le detine, pentru ca, in caz contrar, va fi invinuit de uzurparea puterii in stat.

In opinia generalului Troenco, „guvernarea comunista gestioneaza tara ca pe o gospodarie personala”. „Cupa rabdarii s-a umplut si deja dezacordul cetatenilor se revarsa in nemultumiri care trec de limita Codului Penal”. Generalul Troenco a mai spus ca vandalizarea celor doua edificii de stat, la 7 aprilie, a fost organizata de catre actuala guvernare si lipsa de probe impotriva Opozitiei dovedeste acest fapt. Potrivit lui, filmuletele derulate insistent la posturile de televiziune controlate de Putere urmaresc un singur scop: dezbinarea societatii. „Voronin este factorul instabilitatii in societate”, a afirmat si generalul Victor Catan. El a subliniat ca falsificarea obraznica a alegerilor precedente i-a facut pe tinerii care nu mai doresc sa traiasca intr-un stat totalitar sa protesteze. Situatia nu mai putea fi tolerata in conditiile in care la alegeri au votat pentru comunisti sute si mii de morti. „Tocmai de aceea, ei au spus un „Nu!” ferm guvernarii comuniste”, a declarat Catan.

La randul sau, generalul Antol Gamurari a amintit ca arhiva parlamentului si lucrurile pretioase din sediul acestuia au fost scoase cu doua saptamani inainte, ceea ce constituie o dovada certa ca evenimentele din 7 aprilie au fost organizate de catre conducerea statului cu ajutorul Serviciului de Informatii si Securitate.

Cu acelasi mesaj au fost prezenti la conferinta de presa coloneii Anatol Prohnitchi,
Andrei Covrig si Eduard Maican, precum si Stefan Uratu, presedintele Comitetului Helsinki pentru apararea Drepturilor Omului. In apelul adresat lui Voronin, ei au cerut ca acesta sa faca „un pas dificil in viata”, si anume, sa demisioneze din functiile publice si sa se retraga din scena politica.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *