Timpul.md

Actualitate 23 Aprilie 2020 | 07:38

Maia Sandu cheamă democrații la DISCUȚII despre creditului rusesc: „PAS este extrem de îngrijorat”

 

Președinta PAS, Maia Sandu, invită astăzi, cu începere de la ora 9:00, fracțiunea Partidului Democrat la discuții în legătură cu ratificarea în forma actuală a Acordului de împrumut cu Federația Rusă.

Discuțiile ar trebui să aibă loc cu doar o oră înainte de ședința Parlamentului în cadrul căreia urmează să fie dezbătut proiectul în cauză.

„Pornind de la riscurile majore pe care le comportă ratificarea în forma actuală a Acordului de împrumut cu Federația Rusă, invit conducerea sau toată fracțiunea Partidului Democrat la o întâlnire mâine, 23 aprilie, la ora 9.00 sau la altă oră convenabilă, pentru a discuta aceste riscuri și necesitatea modificării Acordului de împrumut înainte de a fi votat de Parlament.

PAS este extrem de îngrijorat de consecințele pe care le poate avea ratificarea Acordului în forma actuală pentru datoria externă a țării. Formatul ședinței va fi convenit cu Igor Grosu, Președintele fracțiunii PAS în Parlamentul Republicii Moldova”, a scris Sandu pe Facebook.

Invitația vine în condițiile în care opoziția a criticat mai multe prevederi din acordul de împrumut a 200 de milioane de euro din Federația Rusă.

Creditul rusesc „Coordonat cu partea moldovenească” - Un nou jaf de miliarde cu implicarea lui Dodon și a Moscovei

PDM este într-o poziție tot mai proastă în relația cu PSRM și a ajuns să fie și șantajat de „partenerii” politici

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus