Actualitate

Maia Sandu, despre lipsa unui candidat unic pentru prezidenţiale: Să nu facem panică

„Noi am depus efort pentru o a sprijini pe Olesea Stamate în calitate de candidat, iar domnul Cobzac pe care noi l-am sprijinit în alegerile anterioare a ales să ne mintă. Înainte ca Olesea Stamate să-şi spună acordul pentru a fi candidata PAS, domnul Cobzac ne-a dat asigurări că nu va candida”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.

Mai mult decât atât, Maia Sandu afirmă că, în urma discuţiilor purtate cu Grigore Cobzac în ultimele săptămâni, a dedus că acesta ar face jocul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

Preşedinta PAS spune că dreapta politică nu a înaintat un candidat unic deoarece atât Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, câr şi Grigore Cobzac au refuzat efectuarea unui sondaj pentru a deduce care este candidatul cu cele mai mari şanse.

Cât despre alegerile prezidenţiale, Maia Sandu afirmă că PAS, PPPDA, PLDM şi Platforma Unirea au purtat discuţii cu privire la înaintarea unui candidat unic, apolitic, însă la scurt timp după aceste întrevederi, PPPDA a înaintat propriul candidat, politic.

Preşedinta PAS menţionează că nu trebuie să existe panică dacă nu se va găsi consens în privinţa unui candidat unic de dreapta pentru alegerile prezidenţiale din toamna şi îndeamnă clasa politică la o campanie electorală civilizată.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *