Timpul.md

Actualitate 7 Iunie 2019 | 12:31

Maia Sandu și Andrei Năstase anunțau că preferă să fie anticipate, decât coaliție cu partidele care au intrat în Parlament

Înainte de alegerile parlamentare au declarat una, dar după scrutin nu se ţin de cuvânt şi fac cu totul alta. Chiar dacă anterior a menţionat că nu va face coaliţie cu socialiștii, totuşi partidul condus de Maia Sandu a decis să cedeze PSRM-ului funcţia de speaker al Parlamentului. 

Mai mult, liderii binomului PAS-PPDA de nenumărate ori au declarat tare şi ferm că sunt pentru alegeri anticipate. Astfel, în ajunul parlamentarelor Maia Sandu declara la un post privat de televiziune:

"Realizator - Blocul ACUM este gata să creeze o coaliție cu partidele care vor accede în Parlament? Maia Sandu - Clar că nu. Noi despre asta am vorbit de câțiva ani. Și vreau să repet: nici cu socialiștii, nici cu democrații. Realizator - Sunteți gata să provocați alegeri anticipate? Maia Sandu - Da. Suntem gata", a declarat înainte de alegeri liderul PAS, Maia Sandu.

Totodată, anterior şi liderul PPDA, Andrei Năstase, a dat de înţeles că nu este împotriva alegerilor anticipate.

"Opţiunea alegerilor parlamentare nu este o prioritate pentru noi, adică parlamentare anticipate, dar, în acelaşi timp, nici sfârșitul lumii", a spus Andrei Năstase.

Amintim că înainte de alegerile parlamentare, Maia Sandu, Andrei Năstase şi colegii lor au semnat un angajament prin care şi-au asumat, public, că NU vor participa la crearea unei coaliții de guvernare formale sau informale, inclusiv cu PSRM.

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus