Timpul.md

Actualitate 8 Noiembrie 2019 | 08:44

Maia Sandu: Probabil Dodon are înțelegere nu doar cu PSRM, dar și cu PD, Partidul Șor, dacă vorbește de aceste 90% de cădere a Guvernului

Prim-ministra Maia Sandu declară că nu va renunța la asumarea răspunderii pe marginea modificărilor la legea Procuraturii. Cu toate acestea, copreședinta Blocului ACUM va merge mâine, în prima parte a zilei, la discuții în Parlament, cu fracțiunile din coaliția de guvernare.

Prim-ministra, a declarat, în cadrul emisiunii În Profunzime, de la PROTV, că va merge mâine la discuții în Parlament, până la ședința plenară, pentru a transmite, încă o dată, mesajul Guvernului - nu va renunța la decizia de asumare a modificărilor la legea Procuraturii.

„Noi suntem deschiși, nu facem jocuri pe sub masă și considerăm că doar aceasta este modalitatea de a numi un procuror independent. Dacă lui Igor Dodon îi este frică de justiție corectă, nu are decât să nu accepte”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministra a comentat și probabilitatea de 90% că Guvernul pe care-l conduce va cădea, după consultările de mâine, procentaj oferit de către șeful statului, Igor Dodon, tot la o emisiune tv.

„Nu știu dacă pot să comentez în raport cu cele 90 - 99%, însă asta înseamnă că Dodon nu are o înțelegere doar cu PSRM, dar și cu PD și cu cei din Partidul Șor. Probabil au această înțelegere dacă vorbesc despre aceste procente”, a spus Maia Sandu.

Amintim că ieri Guvernul a aprobat, prin asumare de răspundere, noi modificări la Legea Procuraturii. Astfel, prim-ministrul va fi cel care va preselecta doi candidați la funcția de procuror general și va ransmite lista candidaților preselectați și dosarele acestora Consiliului Superior al Procurorilor. Decizia a stârnit un val de nemulțumiri în coaliția de guvernare, iar mâine, 8 noiembrie, aceasta urmează să fie examinată în Parlament.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus