Timpul.md

Actualitate 29 Decembrie 2020 | 12:16

Maia Sandu scoate R. Moldova din IZOLARE externă - Președintele României, Klaus Iohannis este primul șef de stat care vizitează R. Moldova

 

 


Președintele României, Klaus Iohannis, a fost întâmpinat cu onoruri militare și cu pâine și sare în fața președinției Republicii Moldova, în debutul vizitei sale oficiale la Chișinău.

Klaus Iohannis a fost întâlnit de președintele Maia Sandu, iar orchestra prezidențială a intonat imnurile României și Republicii Moldova. Ulterior, președintele României s-a salutat, păstrând normele epidemiologice, cu echipa de consilieri a Maiei Sandu și a prezentat membrii delegației române care îl însoțesc în vizita oficială de o zi la Chișinău.

În preajma Președinției câțiva reprezentanți ai Asociația „UNIREA-ODIP” au organizat un flash-mob, intenționând să-i transmită lui Klaus Iohannis o hartă a României Mari, însoțită de o scrisoare deschisă adresată șefului statului român. Mai mulți cetățeni adunați lângă președinție au scandat lozinci unioniste după încheierea ceremoniei oficiale de întâmpinare.

Cei doi șefi de stat s-au retras pentru o convorbire tête-à-tête care va fi urmată de discuții oficiale, cu participarea membrilor celor două delegații.

 

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus